Україні сьогодні “не потрібно озброюватися до зубів, щоб зупинити ворога”: Леонід Кравчук зробив гучну заяву

0

Для України важливо, щоб Росія пішла з тимчасово окупованого Донбасу, тому допомога з боку США означатиме мобілізацію міжнародної спільноти для чинення тиску на РФ.

Про це в інтерв’ю експослу США в Україні, директору Євразійського центру Атлантичної ради Джону Гербсту заявив глава делегації України в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук, відповідаючи на запитання, що Америка має зробити зараз, щоб допомогти Україні.

“У цьому є два аспекти. Це могло просто допомогти Україні. Мовляв, перший варіант: Америка сконцентрувала (свої зусилля) і допомагає Україні, але цим не допомагає вирішити конфлікт. Другий варіант: Америка допомагає Україні в більш широкому сенсі, але вона також відіграє провідну роль у здійсненні тиску на Росію”, – зазначив Кравчук.

За його словами, сьогодні Україні “не потрібно озброюватися до зубів, щоб зупинити ворога”.

“Нам потрібно змусити ворога залишити Донбас. Щоб вони просто пішли. Нехай Росія – її озброєння, її війська, її спецпризначенці – залишить Донбас. І тоді ми подбаємо про все, ми знайдемо рішення, як я вже сказав, ми реалізуємо відповідно до закону особливості місцевого самоврядування, ми надамо цим людям більш широкі права, ширшу економічну свободу, можливо, ми навіть подумаємо про створення для цих регіонів особливої ​​економічної зони”, – пояснив Кравчук.

Він наголосив – необхідно, щоб Росія припинила допомагати “як прямим, так і гібридним способом, в організації війни проти України”.

“Таким чином, для мене допомога з боку Сполучених Штатів означатиме мобілізацію міжнародної спільноти для чинення тиску на Росію і надання не тільки військової, але насамперед економічної допомоги Україні”, – наголосив Кравчук.

Нагадаємо, 21 жовтня Кравчук заявив, що питання реінтеграції Донбасу комплексне і передбачає чотири етапи.

Загрузка...
попередня статтяЩойно! Аваков повідомив – його звільнили. Неймовірна новина – повертається додому. Сльози на очах…
наступна статтяЛюди пoвинні знати прaвду! Як М0сковія вkрала істoрію Київської Рyсі-України. Допoвідь доктора історичних наук