Вчені виступили проти перейменування проспекту Науки і станції метро «Наукова» на честь Кернеса у Харкові. Подробиці

0

Президія Академії наук вищої школи України протестує проти намірів Харківської міської ради перейменувати топоніми, пов’язані з наукою, в честь Геннадія Кернеса. Відповідну заяву було прийнято на засіданні президії АН ВШУ 28 грудня, під головуванням Олександра Наконечного. Про це повідомляє «Новинарня».

«…Президія АН вищої школи України також ухвалила заяву у зв’язку з планами перейменувати проспект Науковий та станцію метро «Наукова» в Харкові на честь Геннадія Кернеса. Президія Академії звертає увагу на ту унікальну роль, яку відіграв Харків у розвитку національної та світової науки. Тому зникнення з карти міста топонімів, пов’язаних зі словом «наука», стане не лише показником ставлення міської влади до діючих науковців, але й образою пам’яті тих десятків і сотень пов’язаних з Харковом визначних українських та зарубіжних учених, чиї імена вписано золотими літерами в історію науки», — йдеться у повідомленні президії АН ВШУ.

Науковці вищої школи виступили проти харківських перейменувань на честь Кернеса

Image
Загрузка...
попередня статтяТимофій Милованов: Зе – це не зло! Він кращий за Порошенка, Януковича, Ющенка… він добріший, і хоче змінити Україну…
наступна статтяМи знаємо, що людей це oбурuть, але у на немає іншого виходу: Кабінет міністрів України щoйнo скасував для населення..