Відмовuлася від rостей піcля 45 років: якщо прuходять, то намаrаюсь вuпровадuтu. Пояснюю, чому ..

0

Всім привіт! Раніше я дуже любила гостей, постійно влаштовувала у себе вдома посиденьки з друзями і знайомими. Але поступово моє ставлення до такого проведення часу вкрай змінилося. Коли мені виповнилося сорок — стала зводити посиденьки до мінімуму. А в сорок п’ять взагалі повністю відмовилася від прийому таких візитерів.

Свій ювілей я відсвяткувала в кафе. Зробила я це з однією-єдиною метою: щоб гості не засиджувалися у мене вдома до пізньої ночі. Хочете дізнатися, чому я так вчиняю? Слухайте!

Приймати гостей в наш час дуже накладно. Якщо приводу немає — то, щоб накрити стіл, доведеться витратити кілька тисяч. Якщо ж посиденьки приурочені до якогось свята, значить доведеться розщедритися в п’ять разів більше.

При цьому гості найчастіше приносять скромні презенти просто до столу. Також, деякі люди не розуміють, що знаходяться не в себе вдома. Вони починають командувати, засиджуватися до пізнього часу. Мені більше подобається відпочити або провести свій вечір з користю.

Зараз мене особливо напружує необхідність у прибиранні та готуванні перед прийомом гостей. Мало того, я ще прибираю після їх відходу. Такі заходи дуже втомлюють і абсолютно не виправдані. Краще приділити час своєму відпочинку, зовнішньому вигляду, догляду за собою, а гроші витратити на масаж, наприклад.

Тепер у мене дуже багато вільного часу, адже я не влаштовую банкети без приводу.

Подруги на чай до мене забігають, але не більше! Якщо ж до мене все-таки приходять гості, то я даю їм зрозуміти, що не варто довго засиджуватися. Для цього я говорю, що скоро маю йти на ділову зустріч або в мене виникли дуже важливі справи. Може, це не зовсім красиво, але для мене — дуже зручно.

Також я проаналізувала поведінку тих, хто часто ходить до мене в гості і зрозуміла, що вони самі не приймають гостей. Звичайно, адже простіше принести презент до столу, ніж робити обід або вечерю і витрачати на це всю свою енергію і сили.

P.S. Діліться своєю думкою в коментарях.

Загрузка...
попередня стаття“В результаті стuхії не стало вже 8 людей, п0страждалих – понад 270” – п0тужний снігопад накрuв Японію (відео)
наступна статтяПочалось! Просто по всій країні – люди не стали мовчати, вийшли. Штурм ОДА – країна на ногах. “Тарифний майдан”