“Я був президентом миру. Я мрію про мир. Я не люблю гроші”. Петро Порошенко дав інтерв’ю німецькому виданню Focus

0

Петро Порошенко заявив, що не має пристрасті до грошей, не дає спуску олігархам та вважає себе президентом миру, а не війни.

Про це він розповів в інтерв’ю німецькому виданню Focus, переклад якого опублікував “Укрінформ“.

“Я був президентом миру. Я мрію про мир. Ми чудово можемо розвивати свою країну, якби не війна. Ми втратили 25% власного промислового потенціалу на Донбасі. 6% нашого ВВП витрачаємо на військово-оборонну сферу.

З боку Росії на нас поширено повне ембарго. Частка РФ в українському експорті скоротилась із 33% до 9%, тепер вона складається лише з транзиту газу і продукції енергетичного комплексу”, – сказав Порошенко.

На питання журналіста: “Ви закидаєте Росії будь-які гріхи. Дехто вважає, що у такий спосіб ви намагаєтесь відволікти увагу від власних прорахунків. Яким, наприклад, ви бачите економічне майбутнє України?” – відповів, що пишиється тим, як “вдалося покращити інвестиційний клімат”. Мовляв, чинна влада за чотири роки досягла більше, аніж за 25 років до того.

А на провакативну пропозицію продовжити речення “Я люблю гроші, тому що…” Порошенко відповів, що гроші не любить. Бліьше того – активно бореться з олігархічними кланами в Україні.

“Я за останні роки продемонстрував, що жоден олігарх не може розраховувати на привілеї. Навпаки: мене атакують олігархи, чиї ЗМІ поширюють фейкові новини про мене”, – зазначив він.

Очевидно, екс-гарант мав на увазі скандал із так званими “плівками Онищенка”. Раніше останній заявляв, що має компромат на президента. Мовляв, впродовж року Онищенко записував розмови із Порошенком на годинник із диктофоном і має докази того, що глава держави скуповував голоси парламентарів для ухвалення потрібних йому законопроектів.

У березні 2018 року Олександр Онищенко опублікував уривки зі своєї книги, а також записи розмов. За його словами, він спілкувався з Петром Порошенком про те, щоб покривати чиновників часів Януковича. Він також назвав людей, через яких Порошенко начебто скуповував голоси у Верховній Раді.

Крім того, в інтерв’ю Порошенко заявив, що він намагається доладно вести бізнес, проте й робить все можливе як політик.

“Я б сказав, я стараюся у бізнесі й роблю все можливе як політик, адже від цього залежить майбутнє моєї великої нації. Якщо потрібно буде – готовий віддати за це і своє життя”, – додав Порошенко.

Джерело

Загрузка...
попередня статтяСухим не вийде ніхто! Погрозлива заява Першої леді країни. “Перелік склала”
наступна стаття«Жалілись, що немає зими? Тепер готуйтеся! З понеділка сильні морози і cнiгoпaди»: сuнoптuкu шоkувaлu всіх пpoгнoзoм пoгoди на січень…