“Я – лікар – нейрохірург. У мене просто немає слів. Це знущання держави з лікарів. Навіщо ця брехня?”

0

Я – лікар – нейрохірург, працюю в Лікарні Швидкої Допомоги м. Києва (КНП”КМКЛШМД”).

Сьогодні отримала зарплату за квітень… 1500 грн. Це можна назвати зарплатою нейрохірурга? Це насміх та знущання з лікарів, які аж 9 років лише навчаються! А хтось, як я, ще й оплачував навчання  100тис.грн за університет, 100 тис.грн за інтернатуру, хоча сама відмінно навчалася з 1-го шкільного класу.

Нейрохірурги – боги медицини в усьому світі, лікарі номер один. А в Україні ми хто? Люди навіть без освіти заробляють в 10 разів більше! А я ті кошти, що внесла за вищу освіту, буду до пенсії повертати такою зарплатою. Тим більше в період пандемії держава обіцяла підвищити медикам зарплати, додаткові виплати по 6 тис. грн, надати повноцінний захист від кopoнавірyсу (костюми, маски, окуляри тощо), возити лікарів на роботу та з роботи, навіть на таксі! Де це все??! Навіщо ця брехня??!

Можливо хірургам, що мають планові операції, зарплати не потрібні, але не ургентним!

Ми працюємо цілодобово, невідкладно надаємо медичну допомогу, – це тяжкі випадки, що потребують негайної нейрохірургічної допомоги! Кожний 2-й пацієнт може бути заражений не тільки коронавірусом, але й букетом інших захворювань, про які ургентному лікарю можна лише здогадуватись! Зазвичай наші пацієнти в неадекватному стані, а то й, взагалі, без свідомості. Хтось виживає, а хтось помирає… Нейрохірургія – дуже важка, як фізично, так і морально. А ургентна – тим більше! Ні спимо, ні їмо, в туалет не маємо часу сходити! Цілодобові чергування на ногах! І от як нашу працю оцінює держава… З таким відношенням в Україні скоро не буде нормальних ургентних лікарів.

За матеріалами зі сторінки Марини Гаврилишиної

Загрузка...
попередня статтяДля нас, Українців, ВЕЛИКДЕНЬ особливе свято,коли слідують традиціям і вірять у диво. Які повір’я на це свято шанували наші пращури
наступна статтяОсобливої сили молитва “Від трьох бiд”, яку потрібно прочитати у вечір напередодні Великодня