Яценюк: сьогодні прийшов тривожний сигнал виборів: “Це найбільша небезпека для України”

0

Як показують екзит-пол, на місцевих виборах ні партія влади, ні опозиція не отримали від виборців суттєвої підтримки. Колишній глава Кабміну Арсеній Яценюк назвав головну небезпеку для України після голосування.

Однією з головних проблем нинішніх виборів стала низька явка через пандемію коронавирусной інфекції. Екс-прем’єр-міністр Арсеній Яценюк зазначив, що цей факт може відбитися на легітимності місцевих органів самоврядування. “Парадокс цих місцевих виборів в тому, що в результаті них немає жодної загальнонаціональної партії, яка виграла вибори. Партія влади не виграла вибори, опозиція з правого флангу не виграла вибори, опозиція з лівого флангу не виграла вибори, тобто місцеві вибори показали, що народ України не довіряє жодній загальнонаціональної партії. І це дуже тривожний сигнал “, – сказав Яценюк.

У найближчій перспективі в областях формуватиметься нова більшість, так як коаліції немає. І це колишній прем’єр вважає “найбільшою небезпекою для України”, так як децентралізація може бути замінена федералізацією.

На думку екс-прем’єра, при слабкій центральній владі місцевих рад можуть змінити курс країни з проєвропейського, на проросійський і реванш ОТЗЖ в цьому сенсі багатозначний. Яценюк нагадав, що після децентралізації місцева влада отримала розширені повноваження і може висловлювати недовіру уряду і президенту, знову піднімати мовне питання і т. Д. Безумовно, ці спірні питання не допоможуть об’єднанню і згуртованості всередині України.

Нагадаємо, судячи з екзит-пол, партія Володимира Зеленського з тріском провалила вибори: майже у всіх регіонах “слуги” набрали мінімальну кількість голосів. Політичний експерт Андрій Смолій вважає цей провал результатом роботи “слуг” і їх непрофесіоналізму. Тим часом політолог Тарас Березовець не виключив гучних відставок і несподіваних альянсів у владі після виборів.

За матеріалами сайту Діалог 

Загрузка...
попередня статтяЦе кінець! Ми все про…ли, це тотальний провал! Слуга Дубінський в істериці звернувся до народу. ВIДЕО
наступна статтяБезпрецедентна подія в історії виборів України: Названо області з найнижчою явкою на голосування за місцеву владу