7 несумісних поєднань продуктів на святковому столі!

0

Не секрет, що деякий продукти не варто поєднувати. Це може негативно позначитися на нашому травному тракті. Звичайно, не у всіх поєднання молока та оселедця викличе діарею, а печінки і рису – запор. І, тим не менше, існують певні мікси, які можна назвати «проблемними». Такі поєднання викличуть не тільки швидкі і видимі наслідки, типу неполадок в шлунково-кишковому тракті, а й зміни, що називається, на молекулярному рівні. Адже коли щось з чимось не всмоктується або щось через чогось не хоче виводитися з організму, це погано.

  1. Спиртне і кола

Поєднання будь-яких міцних напоїв з подібною газованою водою загрожує тяжким похміллям на ранок. Пам’ятайте слова відомої пісеньки «Ром і пепсі-кола. Це все, що потрібно фанату рок-н-ролу … ». Можливо, це і так, якщо людина не боїться важких похмільних синдромів, ранкових інтоксикацій і проблем зі шлунком. Горілка, джин, віскі та інші 40 градусні і більш напої не сумісні з пепсі або кокой. Відомий коктейль Cuba libre – «Куба лібре» – ром з колою – теж входить в число вибухонебезпечних. Якщо ви любитель і завсідник вечірок, то, швидше за все в асортименті будь-якого з нічних закладів є такі складові коктейлю. Але ми вам не радимо так надмірно міксувати. Якщо хочете міцного спиртного, випийте краще 50 г чистого крижаної горілки або віскі з льодом. На наступний ранок здоровіше будете.

  1. Кислі / білкові і крохмалисті продукти

Ні, звичайно, ніхто не має на увазі, що ви будете їсти рафінований крохмаль в чистому вигляді, розсипом. Але крохмалисті з’єднання можуть бути присутніми в борошні (житнього, ячмінного, пшеничного) рисі, картоплі, кукурудзі, бобових. Вступаючи в хімічну реакцію з кислими овочами і фруктами, крохмаль, на жаль, знищує всі їхні корисні речовини. Помідори, цитрусові, щавель, кислі яблука і багато інших дари природи знеціняться, якщо будуть вжиті відразу разом з продуктами з «крохмальної» групи. Хочемо нагадати, що самі по собі крахмалосодержащие продукти повинні обов’язково бути присутнім в раціоні людини. Крохмаль це простий вуглевод, полісахарид, який енергетично цінний для людини і поступається за цим показником лише простих вуглеводів, моносахаридів. Прихильники здорового харчування останнім часом звели на «ні» всю користь крохмалю, тому що він повнить. Це так, якщо є крахмалсодержащіе продукти без міри. Але якщо звичайний, оброблений рис замінити коричневим, з оболонкою, якщо картоплю замістити бататом, то крохмаль не додасть вам на боках зайвих сантиметрів. До того ж не вживайте все це з білковою їжею, і тоді вага залишиться в нормі. Рис з м’ясом, а картопля з рибою – хоч і класичні поєднання, але абсолютно даремні. М’ясо треба їсти з овочами, як раз з тими самими – кислими, а рис, картопля і вироби з пшениці, жита і ячменю – самостійно. Мінімальна перерва між вуглеводної і білкової їжею – 2 години.

  1. Диня і кефір або алкоголь

Смачна і дуже корисна диня. Ця помилково-ягода позитивно впливає на процес травлення в цілому. Але опинившись в шлунку разом з кефіром або йогуртом, алкоголем, міцним або не дуже, диня може викликати справжній вибух в шлунку, а, якщо встигне дійти, то і в кишечнику. Її послаблюючий ефект надасть своє негайне дію. Навіть, якщо вас мучить запор не варто нівелювати його таким комбінованим «ліками». Краще з’їжте просто часточку дині, вона трохи слабший. Диня збуджує апетит і має заспокійливу дію, корисна при атеросклерозі, серцево-судинних і ниркових проблемах, дозволена при ожирінні. У дітей диня виводить гельмінтів.

  1. Фрукти після щільного прийому їжі

Якщо поверх товщі їжі покласти будь-які, навіть найлегші фрукти, може статися шлунковий колапс. Але ж, десерт після ситного обіду або вечері – явище поширене, особливо в літню пору. Уявіть: для того, щоб перетравитися з’їдене м’ясної страви вашому шлунку знадобиться 3-4 години. Фрукти ж легкі на підйом: їм необхідно якихось 15-30 хвилин. А тепер уявіть, через які «терни» доведеться пробиратися фруктам, щоб перетравитися в шлунку. Навряд чи їм вдасться просочитися крізь товщу свинячої відбивної або шашлику з баранини. Так і будуть лежати поверх всього, чекаючи своєї черги, щоб підібратися до расщепляющим шлунковим сокам. А поки, суть та діло, соковитий десерт почне гнити і бродити. Тому не дивуйтеся, якщо замість приємних відчуттів від літніх ягідок, вас почне мучити нетравлення, нудота, газоутворення і тяжкість. Тому, якщо на обід було м’ясо, то нехай фрукти будуть на вечерю.

  1. Кавун і солона їжа

Кавун багатий не тільки марганцем, залізом, нікелем, калієм, вітамінами В1, В2, РР, С, але і клітковиною. А вона, як відомо, має стимулюючу і загальнозміцнюючу дію на травлення, також сприяючи виведенню холестерину. Не секрет, що ця баштанних культур має сечогінну дію і її рекомендують при набряках. Ці набряки можуть бути викликані різними причинами – гіпертонією, іншими захворюваннями серця і судин, хворобами нирок, в тому числі і камінням. І при всіх цих станах навіть лікарі порекомендують вам кавун. Але ось, якщо ви вирішили з’їсти кавун, а потім додати чогось надзвичайно солоного, то набряків вам не минути. І, якщо в першому випадку, кавун ці ​​набряки знімає, то другому, разом з солоною їжею, утворює. Адже кавун – це вода за своєю суттю, хоч і збагачена мікроелементами і вітамінами. Накачавшись «водою» ви заборону її під замок у вигляді «соленостей». Адже все солоне заважає виведенню рідини. Набряків не минути, та й поганого самопочуття теж.

  1. Молоко і газована вода

Молоко зміксувати з колою, викличе певну хімічну реакцію в вашому шлунку. А будь-які хімічні реакції в цьому органі повільно, але вірно сприяють виникненню гастриту. Якщо додати молоко в колу, відбудеться щось схоже на вибух. Тож не дивно, адже молекули ортофосфорної кислоти миттєво вступають в реакцію з молоком і дають осад. Цей осад, що лежить рівним шаром на слизовій вашого шлунка, буде ненав’язливо роз’їдати його. До речі, ще одним не найкращим поєднанням є чай з молоком. Ви здивовані? І тим не менш. Ні, ніякого вибуху або проносу не буде. Просто білок, що міститься в молоці, знижує концентрацію флавоноїдів. Ці сполуки, що знаходяться в чаї захищають серце від негативних зовнішніх факторів. Виходить, молочний білок нівелює корисні властивості чаю і, тим самим, послаблює його захист для серця. Відомо, що азіати, частіше жителів Заходу страждають захворюваннями серця, адже вони люблять пити чай з молоком.

  1. Кава і сир

Для сніданку виберете щось одне: або кави, або сир. В іншому випадку, ви змішайте несумісне, і не отримаєте з такого прийому їжі ніякої користі. Кава – продукт кислий, сир – крохмальний. Ми вже писали про те, що буде, якщо все це змішати. Кальцій, джерелом якого є сир, що не засвоїться, адже цьому завадить кофеїн.

Якщо трапилося так, що ви з’їли один з цих злощасних міксів, не бійтеся. Головне, не варто робити нових необачних кроків і заїдати всі ці недоладності новими порціями іншої їжі. Хто знає, якою буде реакція на все те, змішане, що лежить в вашому жолуді. Утримайтеся від самостійної терапії. Краще приляжте, випийте мезим або його аналог. А якщо не під силу, викличете блювоту, очистіть штучно свій шлунок і випийте активованого вугілля. І більше так не робіть!

джерело

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я