Зрази можна приготувати з рибою, грибами або м’ясним фаршем, на сковороді або в духовці. Справа смаку, а отже, рецепт не один. Немає нічого складного в приготуванні цієї ситної страви на обід або вечерю.
Зрази на сковороді
Зрази — страва, яку можна приготувати із залишків не з’їденого пюре. Якщо ж у нього загорнути м’ясний фарш або рибу, виходить цілком собі смачна вечеря на швидку руку. Сьогодні ми розповімо, як приготувати зрази з рибою не просто пісні, а ще й смачні.
Хто знає, може, саме зрази з рибою перевершать традиційну начинку з фаршу і стануть однією з найбажаніших страв на столі.
Інгредієнти
- 4 картоплини,
- 5 ст. л. рослинної олії,
- 1 ч. л. кропу,
- 250 г риби,
- 1 морква,
- 1 цибуля,
- 4 ст. л. панірувальних сухарів,
- сіль за смаком,
- перець за смаком.
Приготування
- Відваріть картоплю, рибу. Рибу можна залишити сирою, але доведеться довше смажити зрази, а можна взяти улюблені рибні консерви (тільки злити зайву олію).
- Натріть моркву на грубій тертці та дрібно наріжте цибулю.
- Розімніть виделкою рибне філе і перемішайте його з морквою та цибулею.
- Розімніть відварену картоплю в пюре.
- Зробіть з пюре коржі та загорніть в них рибну начинку.
- Обкачайте в панірувальних сухарях і обсмажте картопляні зрази на сковороді до рум’яної скоринки 5-7 хвилин на середньому вогні.
Зрази з рибою готуються досить швидко, і вигадувати нічого не треба: ось тобі картопля, а ось риба — берете і робите котлетки. А через пів години насолоджуєтеся дуже апетитними зразами.