Звістка

Новини України та світу

  • УКРАЇНА
  • CВІТ
  • БЛОГИ
  • CУСПІЛЬСТВО
  • ПОРАДИ
  • РІЗНЕ
  • Home
  • РІЗНЕ
  • Ароматна буженина! Як приготувати цей делікатес вдома!

Ароматна буженина! Як приготувати цей делікатес вдома!

admin
25.12.201925.12.2019 No Comments

Ціни на ковбасу нині зашкалюють. Багатьом дорогі види ковбас просто не по кишені. Не впадайте у відчай, якщо ви входите до їх числа. Є прекрасна альтернатива цьому продукту – ароматна домашня буженина, яка здатна замінити ковбасу на бутербродах і сардельки до картоплі. Отже, кілька рецептів цієї страви, інформує Ukr.Media.

Буженина з гірчицею

Що нам знадобиться:

  • свинина (ошийок) – 900 г
  • часник – 5 зуб.
  • сіль (приблизно) – 3 ч. л.
  • перець чорний, або суміш перців – за смаком
  • гірчиця – 4 ст. л.
  • перець горошком – за смаком
  • перець чилі (мелений або свіжий) – за смаком
  • цукровий пісок – 1/2 ч. л.
  • лавровий лист – 4 шт.
  • вода – у міру потреби

Приготування:

М’ясо обмийте і обсушіть паперовими рушниками. Часник пропустіть через прес, покладіть в миску, додайте сіль (її має бути більше, ніж ви б просто солили такий шматок м’яса), цукор, мелений перець (суміш перців), роздавлений перець горошком, чилі (якщо свіжий, дрібно поріжте), подрібнений руками лавровий лист і гірчицю. Все це добре перемішайте.

М’ясо викладіть на фольгу і намажте його з усіх сторін кашкою з гірчиці, часнику і спецій. Обмазане м’ясо добре загорніть у фольгу, щоб не було дірочок, можна в два шматки (хрест-навхрест). Але не дуже туго, оскільки м’ясо буде запікатися, тому може виділитися сік, а фольга може прорватися. Одержаний кульочок покладіть на сковороду, налийте в неї трохи води і відправте в духовку на середній рівень при середній температурі на 1,5 години.

Поглядайте періодично – коли вся вода википить, доливайте ще. Після закінчення вказаного часу м’ясо вийміть, акуратно розріжте ножицями фольгу і за допомогою двох вилок перемістіть буженину на чистий аркуш фольги (при запіканні утворюється багато соку, і буженина в ньому розм’якне), загорніть – нехай вона так остигає.

Куряча буженина

Що нам знадобиться:

  • філе куряче – 500 г
  • олія оливкова (можна звичайне рослинна олія) – 50 мл
  • зелень (сушена: петрушка, кріп, селера, базилік) – 10 г
  • лимон – 0,5 шт.
  • спеції (сіль, перець, приправи) – за смаком
  • часник – за смаком

Приготування:

Куряче філе промийте. Приготуйте ропу – 1 літр води 1 ст. л. солі, покладіть філе в неї і залиште на три години. 1/2 олії змішайте з сушеною зеленню і видавіть половинку лимона, часник, добре перемішайте, додайте спеції. Натріть цією сумішшю м’ясо і поставте в холодильник на дві доби. Потім натріть філе олією, викладіть м’ясо на лист, накрийте фольгою. Запікайте в духовці 10 хвилин при температурі 250 ºС, зніміть фольгу і запікайте ще 15 хвилин при температурі 180 º с. Вимкніть духовку і залиште м’ясо ще на пару годин в духовці, не відкриваючи її.

Буженина з ялівцем

Що нам знадобитья:

  • м’ясо – 2 кг
  • морква – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • мускатний горіх – щіпка
  • ягоди ялівцю – 2 шт.
  • сіль, перець – за смаком

Приготування:

Духовку розігрійте до 180 º С. Моркву і часник наріжте тонкими брусочками шириною 2-3 мм і довжиною 1,5-2 см. Нашпигуйте м’ясо часником та морквою: проткніть його ножем і засуньте в надрізи шматочки моркви і часнику. М’ясо з усіх боків посипте сіллю і спеціями (ягоди ялівцю попередньо роздушіть). Поставте в духовку. Запікайте 1,5 години, кожні 15-20 хвилин поливаючи м’ясо соком, який виділяється. Перевірте готовність, проткнувши шматок ножем. Сік повинен бути прозорим.

Приємного апетиту!

Загрузка...

Навігація записів

Насувається сніг! В Україні різко погіршиться погода!
Не буде цього поки я президент! Зеленський звернувся до відомого олігарха

Related Articles

Нiякі не “бyси”! Це на росії. Як пpавильно скaзати укpаїнською. Є два чyдові cлова. Відповідь…

khristina
29.05.202529.05.2025 No Comments

Найкращі мобільні телефони Xiaomi: ТОП-5

olia
01.04.202501.04.2025 No Comments

Як правильно смажити деруни, щоб вони вбирали менше олії: хитрість, про яку мало хто знає

admin
01.04.202501.04.2025 No Comments

Залишити відповідь Скасувати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes