Такі булочки з начинкою з вареного згущеного молока, припадуть вам до смаку і стануть одним з найулюбленіших страв.
Тісто виходить повітряним, довго не черствіє, тому ви можете приготувати за один раз багато булочок.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- – борошно, 400 – 420 г;
- – яйце, 1 шт;
- – молоко тепле, 200 г;
- – цукор, 3 ст.л;
- – масло вершкове, 50 г;
- – дріжджі, 7 г;
- – сіль, 1 ч.л;
- – олія, 3 ст.л.
Для присипки:
- – цукор, 30 г;
- – борошно, 30 г;
- – масло вершкове, 15 м
У тепле молоко додаємо цукор (1ст.л) і дріжджі, перемішуємо. Борошно просіваємо і додаємо 3 ст.л, перемішуємо і залишаємо на хвилин 20 – 30.
Змішуємо яйце, сіль, потім цукор і розтоплене вершкове масло. Виливаємо суміш в опару і добре перемішуємо до однорідності. Борошно вводимо порційно, заважаємо лопаткою, вливаємо олію.
Стіл посипаємо борошном, викладаємо тісто і вимішуємо його руками до тих пір, поки не перестане липнути до рук. Ємність змащуємо маслом, кладемо в неї тісто, накриваємо плівкою і ставимо в тепле місце на 30 хвилин. Потім тісто обминають і знову залишаємо на 30 хвилин.
Для посипання змішуємо борошно з цукром, перемішуємо і кладемо масло, руками заважаємо і перетворюємо в крихту.
Тісто ділимо на рівні частини, наприклад, на 12 частин. Кожну скачуємо в кульку, потім все накриваємо плівкою і залишаємо на 10 хвилин.
Беремо будь-яку начинку, можна варене згущене молоко, кладемо в середину коржики з тіста і робимо булочку.
Булочки кладемо в деко, накриваємо плівкою і залишаємо на 20 хвилин. Духовку розігріваємо до 180 градусів.
Збиваємо яйце з водою, змащуємо булочки, потім посипаємо присипкою. Випікаємо здобу 20 – 25 хвилин.