Якщо у вас у холодильнику залишилися непотрібні продукти, то це не означає, що їх варто викидати: можна приготувати кілька чудових у смачних страв, інформує Ukr.Media.
Рецепт № 1: Шоколадна ковбаса
Цей кондитерський виріб багатьом подобається завдяки своїм смаковим якостям. До того ж, його досить просто приготувати.
Що необхідно
Близько 200 грамів несвіжого батона, інші інгредієнти за бажанням.
Найчастіше додають
- 2 ложки какао-порошку,
- 150 грамів вершкового масла, печиво, горіхи та родзинки, а також близько половини склянки цукру.
Приготування
Батон пропускаємо через блендер, печиво ламаємо, масло розтоплюємо. До масла додаємо цукор і какао, помішуємо до отримання однорідної маси, залишаємо до охолодження.
Беремо містку ємність, додаємо печиво, батон, масло, горіхи та ретельно перемішуємо. Потім кладемо на харчову плівку або фольгу і ставимо в морозилку.
Коли суміш остаточно застигне, порізати на шматочки. Ваша шоколадна ковбаса готова!
Рецепт № 2: Ніжний вершковий суп із куркою
Якщо у вас лежить без потреби вже приготовлена курка, то ви можете приготувати швидкий і смачний суп із будь-яким складом, оскільки список інгредієнтів може поповнюватися за вашим бажанням.
Що потрібно
- 2 літри будь-якого бульйону,
- склянка звичайної води,
- половина цибулини,
- 5 картоплин,
- куряче м’ясо (вже готове),
- близько 100-120 мл жирних вершків,
- 3 морквини,
- 1 селера,
- 3-4 зубчики часнику і спеції за смаком.
Приготування
Візьміть відповідну каструлю з товстими стінками, додайте оливкової олії та обсмажте дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Часник пропустити через часникодавку або дрібно порубати, додати до цибулі та смажити пів хвилини.
Додаємо інші овочі, які краще порізати на невеликі шматочки, заправити бульйоном. Коли суп закипить, треба накрити кришкою і дати поваритися хвилин 10. Потім настає черга курячого м’яса. Після додавання варимо ще 10 хвилин. Потім вливаємо вершки, солимо і перчимо.
Супчик готовий, смачного!
Рецепт № 3: Котлети з картопляного пюре
Склад
- склянка борошна,
- яйце,
- рослинна олія,
- цибулина.
Приготування
Змішати пюре, борошно, яйце, заздалегідь обсмажені до золотистого кольору цибулю, сіль і перець.
З отриманої маси ліпимо котлети. Жаровню розігріваємо до 200 градусів. Деко мастимо олією і ставимо котлети в жаровню на 25 хвилин.