Сьогодні у мене рецепт простого і швидкого в приготуванні печива. Печиво виходить смачне, розсипчасте. Зверху у нього рум’яна кірочка.
Продукти для цього печива потрібні найпростіші.
Необхідні продукти:
- Борошно 260 г (+ -)
- Цукор 100 г
- Вершкове масло 110 г
- Яйце 1 шт
- Молоко 1 ст.л
- Ванільний цукор 8 г
- Розпушувач 1 ч.л. (5 г)
- Сіль за смаком
Випікати при 180 ° – 13-15 хвилин. Час випічки і температура залежать від особливостей духовки.
Покроковий процес приготування:
У глибоку тарілку кладу розм’якшене масло.
Додаю яйце, цукор, ванільний цукор і одну столову ложку молока. А також дрібку солі.
Все добре перемішую, спочатку лопаткою, потім віночком.
Суміш вийшла трохи неоднорідною, але це зміниться, як тільки я додам борошно.
Просіяне борошно додаю частинами і разом з ним всипаю розпушувач.
Спочатку вимішую тісто лопаткою, потім руками.
Тісто виходить дуже м’яке і з ним легко працювати.
Забираю його на пів години в холодильник, але якщо дуже поспішаю, готую відразу!
Тісто розкачую в пласт приблизно 8 мм.
Нарізаю його на квадратики. Роблю це це звичайним фігурним ножем для різання овочів.
Можна також вирізати квадратики ножем для нарізки піци, але мені дуже подобається, коли у печива красиві фігурні краї!
Тісто в цьому рецепті дуже піддатливе і м’яке.
Зручніше його перекладати не руками, а кулінарною лопаткою.
Тепер, беру жовток одного яйця і пензликом покриваю все печиво.
А потім виделкою навскоси роблю боріздки.
Підготовлене печиво, розміщую в духовку приблизно на 15 хвилин
Печиво готово! Воно добре пропеклося і вийшло дуже ніжне.
Зверху у печива красива блискуча скоринка, а всередині воно пористе.