Всі господині знають, що з сиру можна приготувати безліч смачних і корисних страв. І якщо ви вже перепробували всі варіанти, пропонуємо вам зробити львівський сирник, який відмінно доповнить сніданок, передають Патріоти України.
Щоб спекти правильний львівський сирник, особливу увагу потрібно приділити вибору продуктів. Важливу роль відіграє сир – галицькі господині вважають за краще купувати домашній, але можна взяти і магазинний – але не менше 9% жирності.
Не менш важлива і текстура – для цього блюда не підходить зернистий сир. Потрібен в міру м’який, але при цьому не водянистий сир.
Традиційно для львівського сирника використовують прямокутну форму – як для кексу або хліба “цеглинкою”. Але якщо немає – тоді беремо круглу форму.
Ще один нюанс – львівський сирник можна урізноманітнити всілякими ягодами і фруктами, а також зробити його в мультиварці.
Інгредієнти для сирника: сир 9% (500-600 г), яйця (3 шт.), цукор (150 г), масло вершкове (100 г), цедра лимона, манка (1 ст. л.), за бажанням можна додати родзинки.
Інгредієнти для глазурі: вершкове масло (1 ст. л.), какао-порошок (2 ст. л.), сметана (2-3 ст. л.), цукор (2 ст. л.).
Приготування:
Сир перетираємо через сито або збиваємо блендером, щоб не було грудочок.
Ізюм заливаємо окропом, через 5-10 хвилин зливаємо воду.
Натираємо цедру одного лимона на терці.
До сиру додаємо масло кімнатної температури, цедру лимона, манку і родзинки, все це ретельно перемішуємо.
Відокремлюємо білки від жовтків.
В окремій ємності збиваємо жовтки з цукром до однорідної маси. Потім переливаємо їх до сирної маси.
Білки збиваємо до великої піни, потім додаємо до сирної маси.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом.
Розігріваємо духовку до 190°С, ставимо в неї сирник і випікаємо 40-60 хвилин (в залежності від потужності духовки).
Готовий сирник дістаємо з духовки і перевертаємо догори дригом на рушник. У такому положенні даємо йому охолонути і тільки потім дістаємо з форми.
Поки він остигає, саме час зробити глазур. У невеликій каструлі змішуємо сметану, вершкове масло, какао-порошок і цукор, варимо на слабкому вогні.
Поливаємо львівський сирник рідкою глазур’ю, а потім даємо йому настоятися в холодильнику хоча б пару годин.
Перед подачею нарізаємо на порційні шматочки мокрим ножем.