Ці м’які ароматні кекси з яблуком і родзинками завдяки легкому рецепту виходять абсолютно у всіх. Подобаються як дітям, так і їхнім батькам, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
- кефір — 250 мл.;
- вершкове масло — 100 гр.;
- цукор — 150 гр.;
- яйця — 2 шт.;
- ванілін — 2 гр.;
- розпушувач — 12 гр.;
- борошно — 3 ст.;
- яблуко — 2 шт.;
- ізюм — 50 гр;
- цукрова пудра — 20 гр.
Приготування:
1. Підготуйте зазначені продукти. Ізюм залийте окропом на 10 хвилин, після чого злийте воду і обсушіть його. Яблука очистить і поріжте дрібними кубиками. Кефір попередньо дістаньте з холодильника за 30 хвилин до приготування (він повинен бути кімнатної температури). Потрібну кількість вершкового масла розтопіть зручним способом і залиште остигати на столі (можна розтопити у мікрохвильовці). Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів.
2. У глибоку миску налийте потрібну кількість кефіру, додайте цукор, ванілін і перемішайте до однорідного стану.
3. Яйця розбийте і додайте до кефіру, перемішайте.
4. Розтоплене охолоджене вершкове масло влийте в тісто і перемішайте.
5. Просійте борошно разом з розпушувачем і замісіть тісто, яке за консистенцією має вийти, як густа сметана.
6. Вмішайте в тісто родзинки і яблука, ще раз добре перемішайте і розкладіть тісто по формах, заповнюючи їх на дві третини.
7. Поставте деко з кексами в попередньо розігріту духовку на 25-30 хвилин.
8. Готові кекси вийміть із форми і викладіть остигати на тарілку, а опісля присипте цукровою пудрою.
М’які, ароматні і дуже смачні кекси на кефірі з яблуком і родзинками готові! Більш докладний рецепт приготування дивіться на відео. Смачного!