Як приготувати оладки, щоб вони вийшли не тонкими міні-млинцями, а апетитними та пухкими? У приготуванні пишних оладок немає нічого складного, головне – дотримуватися кількох правил, передають Патріоти України.
- Борошно. Щоб у вас вийшли пухкі оладки, обов’язково просійте борошно. Ця нехитра маніпуляція насичує борошно киснем, що у свою чергу робить тісто більш повітряним і пишним.
- Тісто. Тісто для оладок має бути досить густим, але при цьому тягучим, за консистенцією схожим на сметану. Тут головне знайти золоту середину з борошном: якщо додати його занадто мало, тісто розтечеться на сковороді, якщо переборщити з борошном – буде тугим і клейковатим.
- Цукор. Велика кількість цукру незмінно призводить до того, що тісто падає і оладки розтікаються на пательні. Якщо хочете пухкі оладки, робіть тісто пріснуватим, а солодкість додавайте вже після готування, поливаючи страву медом, сиропом або варенням.
- Температура. Всі продукти, які використовуються в рецепті, мають бути кімнатної температури. Просто дістаньте їх хвилин за 40 до початку готування.
- Час. Після того, як приготуєте тісто, дайте йому відпочити: залиште хвилин на 15-20 у кімнатній температурі.
- Сковорідка. Для приготування оладок сковорідку потрібно дуже добре розігріти. Потім треба змастити розпечену поверхню маслом і одразу починати викладати ложкою тісто.
А тепер, власне, рецепт. Для приготування пишних оладок нам знадобиться:
- кефір – 250 мл
- яйце – 1 шт.
- борошно – 200 г
- цукор – 1 ст. л.
- сіль – щіпка
- сода – 1/4 ч. л.
- олія – для смаження
Нагадуємо, всі продукти повинні бути кімнатної температури.
- Борошно просіяти.
- У мисці збити яйце з цукром і дрібкою солі. Додати кефір, розмішати. Всипати соду.
- Частинами додавати просіяне борошно, постійно вимішуючи. Після цього залишити тісто відпочити на 15-20 хвилин.
- Смажити на розпеченій і змащеній маслом сковорідці до золотистого кольору з обох боків.
Загрузка...