Готується джем з чорної смородини дуже просто. На один кілограм ягід з хвостиками потрібно взяти 800 грамів цукрового піску. Також потрібно підготувати ємності, в яких буде зберігатися варення.
Деякі господині використовують контейнери. Але, якщо таких в господарстві не знайшлося, можна взяти міцні пластикові пакети або півлітрові пляшки. Перед початком роботи ємності необхідно ретельно промити в окропі і висушити.
Наступним кроком буде обробка смородини. Ягоди необхідно відокремити від гілочок. Залишаємо для джему тільки незіпсовані і стиглі ягідки. Складаємо їх в глибоку миску і засипаємо цукром.
Далі використовуємо блендер. Перетираємо смородину в джем і відразу розкладаємо в підготовлені ємності. Відправляємо все на зберігання в морозильну камеру до зими!