Дуже смачний джем з чорної смородини! Без варіння і стерилізації!

0

Готується джем з чорної смородини дуже просто. На один кілограм ягід з хвостиками потрібно взяти 800 грамів цукрового піску. Також потрібно підготувати ємності, в яких буде зберігатися варення. 

Деякі господині використовують контейнери. Але, якщо таких в господарстві не знайшлося, можна взяти міцні пластикові пакети або півлітрові пляшки. Перед початком роботи ємності необхідно ретельно промити в окропі і висушити.

Наступним кроком буде обробка смородини. Ягоди необхідно відокремити від гілочок. Залишаємо для джему тільки незіпсовані і стиглі ягідки. Складаємо їх в глибоку миску і засипаємо цукром.

Далі використовуємо блендер. Перетираємо смородину в джем і відразу розкладаємо в підготовлені ємності. Відправляємо все на зберігання в морозильну камеру до зими!

Джерело

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я