Для мене влітку страви з баклажанів – це коронні страви при будь-яких застіллях. Тому з радістю пробую щось новеньке. Цей салат підкорив мене з першої ложки. Його смак словами не передати, потрібно спробувати. Гості не могли нахвалити його, цей салат першим зник зі святкового столу.
Дуже смачний і цікавий салат з баклажанів. Оригінальна літня закуска, яку гості з’їдають швидше за м’ясо.
Необхідні інгредієнти:
Баклажани – 500 г.
Сіль – 1 ч. л.
Цибуля – 1 шт.
Перець (червоний болгарський) – 100 г.
Морква – 200 г.
Олія – 4 ст. л.
Часник – 4 зуб.
Цукор – 1 ст. л.
Соєвий соус – 2 ст. л.
Яблучний оцет – 3 ст. л.
Кунжут – 1 ст. л.
Покроковий рецепт приготування:
Пів кілограма баклажанів нарізаємо соломкою (по всій довжині), додаємо 1 чайну ложку солі, добре перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин. В окрему посудину нарізаємо 100 г цибулі (напівкільцями). Додаємо 100 г солодкого червоного болгарського перцю, нарізаного соломкою по всій довжині.
На сковорідці в олії обсмажуємо нарізані соломкою баклажани. Викладаємо в красиву тарілку. Поступово додаємо часник (дрібно порізаний), цибулю, болгарський перець.
До салату додаємо 1 столову ложку цукру, 2 столові ложки соєвого соусу, 3 столові ложки яблучного оцту, 1 столову ложку кунжуту. Акуратно перемішуємо. Даємо трохи часу, щоб салат настоявся. Можна подавати до столу, виходить смакота неймовірна!