Помідори в салаті – основа, до якої ви додасте інші сезонні овочі.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
– помідори, 3 кг
– перець болгарський червоний і зелений, по 3 шт
– цибуля, 4 шт
– огірки, 1 кг
– часник, 1 головка
– кріп і кінза, по пучку
– оцет 9%
– олія рослинна 120 г
– сіль, 2 ст.л
– цукор, по 1 ч.л. в банку
– гострий перець, 2 шт
– чорний перець горошком
– лист лавровий
Як готувати:
1. Овочі промиваємо, видаляємо плодоніжки. Помідори ріжемо часточками, огірки і перець, цибулю кружечками. Гострий перець і часник ріжемо на маленькі шматочки. Зелень рубаємо.
2. Змішуємо всі овочі і зелень, солимо, вливаємо олію, оцет, перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин.
3. У кожну баночку вкладаємо кілька горошин перцю чорного і розкладаємо салат, ущільнюємо, насипаємо по 1 ч.л. цукру, доливаємо сік, що залишився і накриваємо кришками.
4. У каструлю кладемо рушник, ставимо банки, наливаємо воду і стерилізуємо з моменту закипання 40 хвилин.
5. Закручуємо кришки, перевертаємо банки, вкутуємо до повного охолодження.
Зберігати можна в будь-якому темному і прохолодному місці, як в коморі, так і в підвалі. Можна вживати як салат або додавати в овочеві супи, рагу.
Смачного!