Для посилення смаку і надання стравам неповторного аромату багато хто з нас користується приправами. Як вдалося з’ясувати експертам, не всі вони нешкідливі для нашого здоров’я.
Сіль
На першому місці виявилася сіль. Попри те, що наша кров не може існувати без натрію — головного компоненту солі. Слід знати, що для нормальної життєдіяльності організму достатньо солі, яка міститься в самих продуктах. Спробуйте з’їсти помідор без солі — ви відчуєте всю яскравість смаку цього овочу. Те ж саме станеться, якщо перестати солити салати, картоплю. Адже зловживання сіллю призводить до надмірного навантаження на нирки, сприяє розвитку хвороб судин, інформує Ukr.Media.
Цукор
Так само потрапив у «немилість». Будучи джерелом швидкої енергії, зловживання цукром призводить до порушення обмінних процесів в організмі, що призводять до проблем із серцем, ендокринною системою, зубами. Цілком достатню кількість глюкози містять практично всі овочі і фрукти.
Соус барбекю
Особливо популярним став на нашій кухні соус барбекю, який вживається як маринад, і як цілком самостійна страва. Експерти наполягають на обмеженні або повній відмові від даного соусу з-за надмірної кількості в ньому солі, цукру, кукурудзяного сиропу і підсилювачів смаку. Даний соус створює значне навантаження на печінку, підшлункову залозу, серце і нирки.
Соус шрірача
У категорію шкідливих приправ цей соус потрапив з-за надмірної кількості солі, що міститься в цьому продукті.
Соєвий соус
Ще одна популярна приправа — соєвий соус, є не бажаним «гостем» на нашій кухні. І знову причиною відмови від цього соусу став великий вміст у ньому солі. Так само експертами виявлено незначний вміст в соєвому соусі алкоголю — всього 2%, але цього виявилося достатньо, щоб завдати шкоди людям, яким спиртне протипоказано.