Новий рік для багатьох асоціюється з ялинкою, мандаринами і, звичайно ж, великою кількістю різноманітних страв на столі. Якщо ви вже придумали, які закуски поставити на новорічний стіл, але ще не визначилися з салатами – рекомендуємо спробувати зробити салат Олів’є з іншими інгредієнтами. theLime підібрав для вас кілька цікавих ідей, передають Патріоти України,
Для класичного Олів’є, який багатьом знайомий з дитинства, необхідні картопля, морква, варена ковбаса, огірки, горошок, яйця, цибуля і майонез. Пропонуємо вам урізноманітнити цей рецепт і приготувати салат трохи інакше.
Олів’є з куркою, яблуком і свіжими огірками
Інгредієнти: куряче філе (300-400 г), морква (1 шт.), яйця (4 шт.), консервований горошок (1 банка), солоні огірки (2 шт.), свіжі огірки (2 шт.), яблуко ( 1 шт.), лимон (1 шт.), сметана, майонез, сіль, цукор.
Філе помити, очистити від плівок, відварити в невеликій кількості води, нарізати невеликими шматочками.
Яйця зварити круто, остудити, почистити і порізати кубиками.
Свіжі огірки помити під проточною водою, висушити від вологи, почистити від шкірки і нарізати кубиками. Також подрібнити і солоні.
Моркву відварити, почистити, нарізати.
Взяти одне яблуко, бажано кисле, почистити і також нарізати кубиками. Всі інгредієнти змішати в салатнику.
Для заправки взяти сік половинки лимона, додати цукор, сметану і майонез, заправити салат.
Вегетаріанський Олів’є
Інгредієнти: картопля (5 шт.), сир тофу (150 г), солоний огірок (1 шт.), свіжий огірок (1 шт.), морква (1 шт.), консервований горошок (0,5 банки), консервована кукурудза (0,5 банки), яйця (4 шт.), цибуля (1 шт.), майонез.
Відварити в окремій каструлі яйця, а в іншій – картоплю і моркву. Почистити і порізати акуратними кубиками.
Цибулю очистити від лушпиння, дрібно нарізати.
З консервованого горошку і кукурудзи злити воду, свіжий огірок промити і подрібнити. Солоні огірки порізати кубиками.
Також порізати тофу.
Всі інгредієнти змішати, заправити майонезом, можна посолити і поперчити.
Фото: pinterest.com
Олів’є з креветками
Інгредієнти: картопля (4 шт.), креветки (300 г), солоний огірок (1 шт.), свіжий огірок (1 шт.), яйця (4 шт.), зелена цибуля, майонез, сіль.
Взяти креветки, промити і видалити кишкову трубку. Відварити в підсоленій воді або обсмажити на оливковій олії.
Зварити картоплю, почистити, нарізати кубиками.
Також відварити яйця вкруту, почистити, нарізати кубиками.
Зелену цибулю дрібно порубати.
Порізати акуратними кубиками свіжий і солоний огірки.
З’єднати всі інгредієнти в салатнику та заправити майонезом, за бажанням – посолити і поперчити.