Ці незвичайні котлети відмінно підійдуть тим, хто не дуже любить звичайну гречану кашу. Виходять апетитними, дуже ситними і смачними, інформує UkrMedia.
Інгредієнти:
- Фарш – 500 гр.
- Гречана крупа (сира)- 150 гр.
- Яйце – 1 шт
- Цибулина – 2 шт (100 гр)
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Чорний перець – за смаком
Для соусу:
- Томати – 3-4 шт (350 мл)
- Цибулина -2 шт. (100 гр)
- Часник – 2-3 зуб.
- Сіль – 1/3 ч. л.
- Вода гаряча -100 мл.
- Рослинна олія – 2ст. л.
- Чорний перець – за смаком
Покроковий рецепт приготування:
Для початку відваримо гречку і залишимо остигати.
Беремо фарш будь-який, у мене з яловичини. Подрібнимо 2 середніх цибулини в блендері і додамо до фаршу. Розбиваємо 1 яйце, додаємо чорний перець, половину ч. л. солі. Кладемо остиглу гречку і все добре перемішуємо. Якщо фарш буде густоватий можна додати пару столових ложок сметани або майонезу.
Робимо котлети і обвалюємо в борошні. На сковороду наливаємо рослинну олію, розігріваємо і обсмажуємо отримані котлети до рум’яної скоринки з двох сторін. Приблизно по 2 хвилини з кожного боку.
3-4 помідори розрізаємо навпіл, і тепер кожну половинку натремо на крупній тертці, шкірку прибираємо вона не знадобиться. Повинно вийти 350 мл томатної маси. Можна замінити на томати у власному соку або томатну пасту 2-3 ст. л. розведену до 350 мл. Дві середніх цибулини наріжемо кубиками. На сковороду наливаємо рослинну олію, кладемо цибулю і обсмажуємо до злегка золотистого кольору. Додаємо помідори, кладемо 1/4 ч. л. солі, чорний перець по смаку. Пропустимо через прес зубчики часнику і додамо до томатів. Тушкуємо все разом приблизно 5 хвилин.
Гречаники складаємо в сковороду. І заливаємо томатним соусом. Закриваємо кришкою та з моменту закипання тушкуємо на повільному вогні 25 хвилин.
Приємного апетиту!