Із пікантним яблучно-томатним соусом! Рецепт гречаників з куркою від Євгена Клопотенка!

0

Кулінарний експерт розповів, як приготувати давню страву української та польської кухонь — гречані котлети в незвичайному соусі. Варіацій цієї страви існує багато: у гречаники додають різне м’ясо та засмажки з овочів чи картоплі. Євген Клопотенко вирішив готувати ці котлети з гречки з курячим фаршем, а пікантності додати незвичайним соусом: «Особливого смаку соусу надає розчинна кава — досить незвично, але дуже смачно, післясмак соусу просто захоплює рецептори у полон!». Патріоти України пропонують спробувати незвичну страву і вам.

Рецепт гречаників

Для гречаників:

  • 300 г курячого фаршу
  • 125 г гречки
  • 50 г сала
  • 250 мл води
  • 2 яйця
  • ½ ч. л. солі
  • 1/3 ч. л. чорного меленого перцю
  • 3−4 ст. л. манної крупи (для панірування)
  • 3−4 ст. л. соняшникової олії

Для соусу:

  • 2−3 ст. л. томатної пасти
  • 200 мл води
  • 3−4 зубчики часнику
  • ½ гіркого перцю
  • 1 яблуко
  • 1 ч. л. розчинної кави
  • 1 дрібка цукру
  • 1 дрібка солі

Приготування

1. Залийте гречану крупу водою, посоліть за смаком і варіть на середньому вогні протягом приблизно 15 хвилин. Завжди звертайте увагу на інструкції на упаковці, вони можуть відрізнятися в залежності від виробника.

2. Порубайте ножем сало. Коли гречка охолоне, додайте до неї курячий фарш, подрібнене сало та яйця. Трохи посоліть і поперчіть.

3. Надайте основі для гречаників форму, як на котлети, та запаніруйте їх у манці.

4. Застеліть деко пергаментом і змастіть соняшниковою олією. Викладіть гречаники і запікайте в духовці при температурі 180 градусів 15−20 хвилин.

5. Для томатного соусу натріть на крупній тертці 1 яблуко. Перекладіть на пательню разом з томатною пастою та водою.

6. Наріжте тонкими слайсами гіркий перець і додайте в соус разом з дрібкою цукру і дрібкою солі. Тушкуйте 2−3 хвилини і додайте 1 ч. л. розчинної кави. Перемішайте соус і доведіть до потрібної консистенції.

Подавайте готові гречаники разом з томатним соусом. Смачного!

Джерело

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я