Коли хтось вперше пробує картоплю, приготовану за цим рецептом, негайно вигукує: «Ох, і смачна ж картопелька з маслюками!» Але вся хитрість в тому, що ніяких грибів у цій страві немає і в помині. Баклажани – майстри маскування!
Пропонуємо приготувати ситне і дуже смачне блюдо з картоплі з яскравими грибними нотками. Кращого варіанту для сімейного обіду або вечері не придумаєш!
Картопля з баклажанами в духовці
Інгредієнти
- 700 г картоплі
- 3 баклажана середнього розміру
- 1 цибулина
- 2 зубчика часнику
- кріп свіжий
- сіль, перець за смаком
- масло рослинне для смаження і запікання
Приготування
Баклажани очистити від шкірки і нарізати невеликими кубиками. Посоли, дай виділеному соку стекти, промий. Картоплю очистити, промити, обов’язково обсуши. Наріж в 2 рази більші баклажанів. Цибулю дрібно поріж.
Викладаємо картоплю на деко, посолити, скропи злегка рослинним маслом, перемішати і відправ в розігріту до 200 градусів духовку. Запікай до напівготовності.
Доки картопля запікається, обсмажити в невеликій кількості олії баклажани з цибулею. Якщо любиш пожирніше, масла можеш додати побільше.
Коли картопля буде майже готова, додай до неї обсмажені баклажани, поперчи і потримай в духовці ще хвилин 5-7.
Дрібно наріж кріп, часник пропустіть через прес. Дістань картоплю з духовки, додай до нього зелень з часником, акуратно перемішати і залиш на пару хвилин для обміну ароматами.
До запечене картоплі так і проситься малосольний огірочок – просто казка! Цю страву можна приготувати і просто на сковороді, а також доповнити свіжими помідорами, додавши їх одночасно з баклажанами, інформує Ukr.Media.