Капуста виходить хрусткою, соковитою і дуже смачною.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- капуста, 24 кг;
- морква, 4 кг;
- цукор, 12 ст.л;
- сіль, 24 ст.л.
Капусту шаткуємо, попередньо очистивши її від брудних верхніх листків. Моркву тремо на грубій тертці.
Маринад на 12 кг капусти беремо 6 л води, 12 ст.л. солі і 6 ст.л. цукру. Воду беремо чисту і холодну.
Капусту і моркву дуже добре перемішуємо, краще це все робити руками. Ущільнюємо масу за допомогою товкача.
Щоб капуста добре квасилась, розділіть її на 2 частини і розкладіть на 2 ємності. Ставимо зверху гніт і залишаємо капусту на 3 – 4 доби.
Коли на розсолі з’являться бульбашки – це говорить про активний процес квашення.
Розкладіть капусту за різними ємкостям, щоб з неї вийшла гіркота. Досить буде взяти кілька каструль, глибоких мисок або пластикових контейнерів і розкласти капусту.
Розкладаємо щільно в банки і зберігаємо в коморі, погребі чи на балконі.
Дуже смачно виходить не тільки робити салат, заправляючи його цибулею, соняшниковою олією і кропом, а й тушкувати таку квашену капусту.