1. Щоб надати легкий часниковий аромат всій страві, натри зубчиком часнику тарілку, а тоді вже викладай на неї салат або гарнір.
2. Новий смак маринаду для м’яса: темне пиво або суміш світлого пива з соєвим соусом, сіль і перець за смаком. Пиво можна додавати в тушковані овочі, воно додасть особливий запах і смак звичайної вареної картоплі.
3. Пересолений суп можна врятувати двома методами. Опусти в нього марлю з невеликою кількістю несоленої каші і провари, каша вбере в себе зайву сіль. Другий спосіб: опусти в суп столову ложку з кубиком цукру-рафінаду. Коли цукор почне танути, вийми ложку, процедуру повтори кілька разів, змінюючи цукрові кубики.
4. Соли печінку тільки в кінці приготування, інакше вона стане твердою.
5. Щоб верх пирога не пригорав, прикрий його змоченим папером.
6. Білим вийде рис, якщо при варінні додати в нього трохи оцту.
7. Для нарізки яйця, звареного круто, змочи лезо ножа холодною водою. Так жовток НЕ буде кришитися.
8. Якщо кинути в бульйон шматочок льоду і довести його до кипіння, він буде прозорим.
9. При варінні квасоля не потемніє, якщо варити її у відкритому посуді.
10. Фарш буде смачнішим, якщо додати в нього трохи сирої цибулі, трохи підсмаженої цибулі і дрібно натерту сиру картоплю.
11. Яловичина НЕ буде жорсткою, якщо перед приготуванням ти замаринуєш її в майонезі протягом 30 хвилин.
12. Початок відвареної кукурудзи можна використовувати в салаті! Досить просто зрізати гострим ножем кукурудзяні зернятка.
13. Баклажан НЕ буде неприємно гірчити, якщо перед приготуванням ти накраєш його на невеликі шматочки, посолиш і даси трохи постояти. Не забудь після цього промити баклажани в холодній воді.
14. Мигдаль легко очистити від шкірки, якщо спочатку прокип’ятити його в воді протягом 5 хвилин, а потім дати охолонути горішкам в холодній воді.
15. Сметана буде краще збиватися в крем, якщо додати в неї трохи білка.
16. Якщо ти додаси в мелену каву щіпку солі, зварений напій буде в рази смачніше!
17. Щоб м’ясо, запечене в духовці, набуло рум’яну смачну скоринку, досить його змастити зверху гранатовим соком, медом, розведеним коньяком або водою, сухим вином.
18. Жорстке м’ясо буде м’якшим, якщо додати в бульйон шкірку банана і варити м’ясо з нею.
19. Яблука в Шарлотці НЕ будуть опускатися на дно форми, якщо обваляти їх перед приготуванням в борошні.
20. Замість панірувальних сухарів використовуй мелені горіхи – смак словами не передати! І набагато корисніше сухарів.
21. Нагрівай тарілки перед тим, як викласти в них гарячі страви і охолоджуй перед подачею холодних. Така проста хитрість, а смак стане більш насиченим, свіжість не втратять.
22. Тільки що приготоване м’ясо не потрібно відразу ж подавати на стіл: дай йому трохи охолонути і набути повноти смаку.
23. Вінегрет буде набагато смачніше, якщо додати в нього столову ложку молока і і чайну ложку цукрового піску.
24. Спробуй їжу під час приготування! Це допоможе тобі не помилитися з кількістю солі і приправ, правильно розрахувати час приготування.
25. Перед тим як зняти суп з вогню, додай в нього трохи свіжого соку моркви, капусти або помідор. Це посилить смак супу і збагатить його вітамінами.
26. Тупим ножем простіше нанести собі трaвму, адже для нарізання продуктів ти прикладаєш більше зусиль. Завжди тримай ножі на кухні гострими!
27. Ваніль – відмінна спеція для заправок до овочевих салатів. Спробуй, це смачно!
28. Використовуй лимонний сік в стравах, частково замінюючи ним сіль. Це корисно для регуляції тиску, ти не пересолиш страву, а цитрусовий присмак додасть вишуканий аромат продуктів.
29. Готуй тільки сухими руками.