Щоб зігрітися осінніми вечорами, пийте цей солодкий напій з дитинства, а про незвичайні рецепти можете прочитати нижче, інформує Ukr.Media.
Якщо у вас какао, як і шоколад, асоціюється тільки із шкодою для організму, прийшов час переглянути свою думку! Не всі смачні продукти шкідливі, і какао це доводить.
Користь какао
Збільшує зростання і відновлення волосся
Магній в какао відіграє життєво важливу роль в поділі і рості клітин. Він відповідає за протизапальні та відновлювальні механізми в клітинах, особливо в волосяних фолікулах. Споживання какао-порошку може стимулювати ріст волосся, і також запобігти запаленню, яке впливає на здоров’я волосся і характер їх росту.
Захищає і зміцнює зуби
Всупереч переконанню, шоколад і какао корисні для зубів, але, звичайно, виключно несолодкі.
Продукти з какао володіють протикарієсною дією — вони запобігають росту мікробів в зубах і яснах, а збагачені какао дієти можуть вилікувати пародонтит і інфекції, такі як гінгівіт.
Бореться з ожирінням
Уявіть собі, в дослідженнях, багата какао дієта призводила до втрати ваги і зменшення пов’язаних з ожирінням запалень і накопичення тригліцеридів. В іншому дослідженні споживання 100 г шоколаду, багатого флавоноїдами, протягом двох тижнів знизило загальний сироватковий холестерин на 7%. Ще один привід балувати себе шматочками шоколаду!
Зменшує запалення
На думку дослідників, щоденне вживання какао може знизити вироблення прозапальних хімічних речовин в нашому організмі. Теобромін, кавова кислота, катехін, епікатехін, проціанідини, магній, мідь та інші активні компоненти в похідних какао борються із запаленням, зменшуючи активацію клітин імунної системи, головним чином моноцитів і макрофагів.
А тепер давайте подивимося, як готувати цей корисний і смачний напій!
Класичне какао
Інгредієнти
- 2 столові ложки несолодкого какао-порошку
- 1-2 столових ложки цукру
- щіпка солі
- 1 стакан молока
- 1/4 чайної ложки ванільного екстракту
Приготування
Змішайте какао, цукор, сіль і близько 2 столових ложок молока в маленькій каструлі на середньому вогні, поки какао і цукор не розчиняться. Вливаємо молоко, що залишилося і варимо його на середньому вогні, періодично помішуючи, поки воно не стане гарячим. Додайте ваніль і подавайте.
М’ятний гарячий шоколад
Крім цікавого присмаку, м’ята перцева може полегшити розлад шлунка і поліпшити дихальну і травну функцію при прийомі всередину. Додавайте 1 краплю ефірної олії в теплий чай або десерти, щоб отримати сміливий м’ятний смак.
Інгредієнти
- 1 чашка молока
- одна столова ложка цукру
- 1 столова ложка какао-порошку
- 1/8 чайної ложки ванілі
- 1 крапля ефірної олії м’яти перцевої
Приготування
Додайте всі інгредієнти (крім ефірної олії м’яти) в каструлю середнього розміру. Нагрівайте на повільному вогні, часто помішуючи. Коли бажана температура буде досягнута, зніміть з вогню. Налийте в чашку і додайте ефірну олію м’яти. Добре розмішайте і подавайте.
Пряний гарячий шоколад
Що допоможе какао зігріти вас ще більше і нагадати про наближення новорічних свят? Спеції!
Інгредієнти на 2 порції
- 3 столові ложки какао-порошку
- 3-4 столові ложки цукру, за смаком
- щіпка солі
- 1/2 чайної ложки меленого імбиру
- 1/2 чайної ложки меленої кориці
- 1/4 ч. л. меленого запашного перцю
- 1/8 ч. л. меленого мускатного горіха
- 2 чашки (480 мл) молока
- 1/2 чайної ложки ванільного екстракту
Приготування
Помістіть какао-порошок, цукор, сіль і спеції у каструлю середнього розміру і швидко перемішайте. Включіть середній вогонь, а потім поступово додавайте молоко, збиваючи, поки какао-порошок не розчиниться. Доведіть до бажаної температури, часто помішуючи. Розлийте по двох чашках і виберіть улюблене печиво.