Всі дітлахи полюбляють піцу, навіть дорослу. А якщо ви приготуєте для них дитячі мордочки — вони будуть у захваті, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти на 4 порції:
- Борошно — 1,5 стакани (200 мл)
- Молоко — 50 мл
- Сухі дріжджі — 0.75 ч.л.
- Сіль — 0.75 ч.л.
- Цукор — 1 ст.л.
- Рослинна олія — 1.5 ст.л.
- Вода — 100 мл
Для начинки:
- Курка — 100 г
- Твердий сир або моцарела
- Оливки, помідори чері, огірок, солодкий перець, зелень для прикрас
Для соусу:
- Томатний сік — 1 стакан (200 мл)
- Цибуля — 1 шт.
- Томатна паста — 2 ст.л.
- Часник — 2 зубчики
Час приготування: 2 год 15 хвилин
Для піци можна взяти вже готове тісто, приготувати його в хлібопічці, або зробити самому.
Наріжемо продукти й приготуємо соус:
Курку відваріть заздалегідь і розділіть на шматочки.
Далі приготуйте соус: у розігріту олію на сковорідку викладіть цибулю і часник, трохи пасеруйте. Додайте томатний сік і збільште вогонь. Через 10 хвилин додайте томатну пасту і чекайте поки рідина не випарується. Далі отриману суміш п ротріть в блендері або через сито. Соус готовий! Додайте до нього прованські трави в процесі приготування й отримаєте італійський соус!
З тіста робимо мордочки — основи для піци. Змащуємо отриманим соусом. Посипаємо вареним курячим м’ясом, а потім сиром і залишаємо трохи піднятися. Потім випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин. Час приблизний, орієнтуйтеся по своїй духовці Поки піци випікаються, наріжте овочі для прикрас.
Витягаємо піци з духовки, прикрашаємо овочами і даємо охолонути. Тепер можна покликати діток і пригощати!
Приємного апетиту!