Дуже оригінальний салат, легкий з кукурудзою, морквою і цибулею – справжнє буйство вітамінів.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- морква – 2 великі;
- цибуля – 1 шт;
- часник – 2зубчіка;
- вода – 120 мл;
- оцет яблучний – третина ст.л;
- цукор – 1.5 ч.л;
- сіль – 1 ч.л .;
- кукурудза консервована, половина банки;
- майонез.
«Морква по-французьки»: процес приготування
За смаком ви ще можете додати в салат трохи сиру, попередньо натерши його на тертці.
Морква натираємо на тертці для корейської моркви або ріжемо тонкою і довжиною соломкою.
Половину моркви укладаємо в каструлю на дно рівним шаром, посипаємо сіллю і цукром, висипаємо решту моркви рівним шаром солимо і посипаємо цукром.
З’єднуємо воду з оцтом і заливаємо цією сумішшю моркву. Накриваємо кришкою і ставимо на самий мінімальний вогонь і млоїмо 15 хвилин.
Порада: не доводимо до кипіння і варимо, а саме млоїмо, щоб морква стала трохи м’якша, але щоб похрускувала.
Цибулю ріжемо тонкими півкільцями і насипаємо до моркви, додаємо ще пропущений через прес часник, перемішуємо, накриваємо кришкою і знімаємо з плити. Залишаємо на 5 хвилин під кришкою.
Порада: якщо ви любите більш гострі салати, тоді моркву охолоджуємо і потім змішуємо з цибулею і часником.
Охолоджуємо всю масу, змішуємо з кукурудзою, додаємо майонез і ставимо на 30 хвилин в холодильник. Такий салат дуже смачний, якщо холодний.