Сподобається всім членам сім’ї, виходить ніжний і смачний. Зовнішній вигляд у пирога такий цікавий, що його можна сміливо поставити і замість святкового торта.
Необхідні продукти
Для тіста:
- 100 грамів вершкового масла
- 60 грамів цукру
- 220 грамів пшеничної муки
- 1 чайна ложка розпушувача
- 3 жовтки
- 50 мілілітрів води (молока)
Для начинки:
- 500 грамів сиру
- 200 грамів сметани
- 160 грамів цукру
- 3 білки
- 60 грамів манної крупи
- 100 грамів маку
- ванілін
Починаємо приготування:
- У миску просіваємо борошно, додаємо розпушувач, сіль, цукор і все добре перемішуємо. Додаємо холодне вершкове масло, нарізане кубиками. Перетираємо руками до стану крихти. Додаємо в неї жовтки і замішуємо тісто. Додаємо молоко або воду, а потім відразу збираємо в кулю.
- Тісто перекладаємо в форму для випічки, застелену пергаментним папером і розподіляємо, формуючи бортики і дно. Відправляємо заготовку в холодильник.
- У сир додаємо сметану, цукор, білки і ванілін. Все перебиваємо блендером до однорідної маси. У масу додаємо манку і ще раз перемішуємо.
- У миску переливаємо 1/3 частина сирної суміші і додаємо мак, перемішуємо блендером.
- Дві отримані маси по одній ложці викладаємо в основу для пирога, чергуючи їх між собою.
- Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 170 градусів. Випікаємо протягом 1 години. Готовий пиріг охолоджуємо, а потім подаємо до столу.
Смачного!
Загрузка...