Олів’є – невід’ємна страва новорічного столу в кожній родині. Втім, класика може і набриднути. Та й до того ж, завжди хочеться чогось новенького. На такі випадки є сучасні варіації звичного салату. Він заграє новими фарбами, якщо замінити всього два інгредієнти. Ловіть докладний рецепт новорічних ласощів, і нехай олів’є по-новому стане родзинкою вашого святкового застілля!
інгредієнти
Куряче філе 300 г
Морква 2 штуки
Картопля 300 г
Яйця 4 штуки
Солоні або мариновані огірки 1 штука
Свіжі огірки 2 штуки
Яблука 1-2 штуки
Лимонний сік 1 ч. ложка
Консервований горошок 150-180 г
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Майонез за смаком.
приготування
Курку і моркву відваріть до готовності за 20-30 хвилин, картоплю – за 20-25 хвилин, яйця – за 10 хвилин. Остудіть.
Філе, овочі, яйця наріжте невеликими кубиками приблизно однакового розміру. Яблука також наріжте кубиками і полийте лимонним соком. Вибирайте кисло-солодкі яблука.
Складіть все у миску разом з горошком. Посоліть, поперчіть і заправте майонезом. Перемішайте. Перед подачею залиште салат в холодильнику на 1-2 години.
Смачного!