У кожної господині бувають такі моменти, коли хочеться приготувати особливий сніданок. Якщо ви вже спробували урізноманітнити своє меню сирниками з шоколадною начинкою, наступного разу рекомендуємо зробити солодкі млинці, передають Патріоти України.
Млинці на молоці
Інгредієнти: молоко (500 мл), яйця (2 шт.), сіль (щіпка), цукор (3 ст. л.), пшеничне борошно (1,5 склянки), рослинна олія (2 ст. л.), розпушувач.
У миску налити молоко – бажано, щоб воно було кімнатної температури. Додати яйця, сіль і цукор, перемішати.
Поступово всипати борошно, добре перемішати вінчиком, намагатися, щоб не було грудочок.
Додати розпушувач. Залишити тісто приблизно на 15-20 хвилин.
Додати в тісто рослинну олію, перемішати.
Добре розігріти сковороду з вершковою або рослинною олією. Налити тісто, розподілити по всій поверхні сковороди, підсмажити, потім перевернути на іншу сторону. Кожен млинець змастити вершковим маслом.
Млинці на кефірі
Інгредієнти: яйця (2 шт.), борошно (120 г), кефір (200 г), окріп (200 г), цукор (35 г), рослинна олія (30 г), сода (0,25 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.).
Яйця і кефір дістати заздалегідь – приблизно за 30 хвилин.
Закип’ятити воду.
У миску вбити 2 яйця, додати цукор і сіль. Збити вінчиком або міксером до тих пір, поки не з’явиться піна.
Додати в яєчну масу кефір. Потім тонкою цівкою влити окріп і продовжувати збивати.
Далі – просіяти борошно і поступово всипати його в тісто, продовжити збивати вінчиком.
Додати соду і рослинну олію.
Добре розжарити сковороду, налити тісто і обертати її по колу, щоб тісто заповнило всю поверхню. Після того, як перша сторона випеклась, акуратно підняти млинець і перевернути на другу сторону.
Млинці на фруктовому йогурті
Інгредієнти: фруктовий питний йогурт (450 мл), яйця (3 шт.), цукор, борошно пшеничне (150-170 г), вода (100 мл), рослинна олія (3 ст. л.), сода (0,5 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.).
У миску розбити яйця і столову ложку цукру. Але якщо йогурт дуже солодкий – кількість цукру можна зменшити.
Додати до яєць соду, сіль, розмішати і збити вінчиком.
Продовжити збивати, додаючи йогурт і рослинну олію.
Просіяти через сито борошно, додати в тісто невеликими порціями, щоб не було грудочок. Збити.
Якщо йогурт густий – додати в тісто воду.
Дати йому постояти 20 хвилин.
Посмажити млинці на розпеченій і змащеній маслом сковорідці. Подавати з ягодами, джемом, сметаною, медом, нутелою або шоколадом.