Пляцок “Рижик” неймoвірно смaчний, а головне, легкий в приготуванні! Обoв’язково зaпишіть, щoб не втрaтити!

0

Такого рецепту в інтернеті вaм не знaйти. Пляцок “Рижик” неймoвірно смaчний, а головне, легкий в приготуванні! Обoв’язково зaпишіть, щoб не втрaтити!

Ніхто з гостей не піде раніше в очікуванні цієї смакоти. Він ексклюзивний! Записуйте рецепт!

Продукти

Коржі

100 г вершкового масла

3 склянки пшеничного борошна

2 ч. л. соди

3 ст. л. рідкого меду

1 склянка цукру

2 яйця

Крем

400 г вершкового масла

400 г сметани

350 г невареного згущеного молока

Приготування

Коржі

У достатньо об’ємну посудину вбuти 2 яйця і всипати півсклянки цукру. Збивати масу до утворення пишної ніжної пінки (5–6 хвилин).

У банячку з товстим дном змішати вершкове масло та півсклянки цукру. Нагрівати суміш на невеликому вогні до тих пір, поки весь цукор не розчиниться. Влити мед, перемішати, довести до кипіння і всипати соду. Знову швидко перемішати. Маса має сильно запінитись і збільшитися в об’ємі.

У цей момент зняти банячок з вогню й дати масі трохи вистигнути (5–7 хвилин). Далі тоненькою цівкою влити яєчно-цукрову суміш і повернути банячок назад на слабкий вогонь). Поступово вмішати склянку борошна, дуже ретельно розтираючи всі грудочки. У той самий спосіб вмішати й другу склянку. Зняти банячок із вогню. Дати масі трішки вистигнути, а потім вмішати в неї решту борошна.

Можливо, вам не знадобиться підмішувати в тісто всю третю склянку, оскільки його консистенція залежить від величини використаних яєць та щільності борошна. Тісто має стати м’яким і ніжним, дуже податливим у роботі.

Розділити тісто на 10 однакових частин. Із кожної з них розкачати дуже тоненькі коржі діаметром 19–20 см, надавши їм форми прямокутника чи квадрата. Випікати коржі слід по одному в попередньо розігрітій до 180 °C духовці до золотистого кольору. Готові коржі знімати з дека ще теплими, попередньо пройшовшись гострим тонким ножем між випічкою і формою.

Крем

Масло кімнатної температури збuти до утворення пишної маси. Далі порціями (по 1–2 ст. л.), постійно збиваючи, додати згущене молоко. Насамкінець підмішати сметану (на найменших обертах міксера, а краще – вручну).

Складаємо пляцок

Вистуджені коржі перемастити кремом. Ним же змастити боки й верх пляцка. Щедро посипати крихтами із залишків коржів. Залишити на 1 годину при кімнатній температурі, а потім переставити в холодильник на 12 годин. Цього часу достатньо, щоб коржі пропиталися кремом.

Джерело

Загрузка...
попередня статтяНа українців чекає рекордний курс долара! Аналітики назвали вартість!
наступна статтяМіністр назвав терміни введення ринкових цін на газ! Коли чекати підвищення вартості газу!