Милі господині, хочу поділитися дуже простим і смачним рецептом домашнього морозива.
Готується дуже просто, швидко з мінімальної кількості легкодоступних продуктів. Крім того, домашнє морозиво можна давати навіть маленьким дітям: адже воно повністю натуральне.
Складові:
- згущене молоко – 190 грам
- ванільний цукор – 10 грам
- вершки (жирність не нижче 30%) – 500 мілілітрів
Покроковий процес приготування:
1. Заздалегідь охолоджую вершки в холодильнику, так як добре збиваються жирні і дуже холодні вершки.
2. До вершків додаю ванільний цукор і збиваю на середній швидкості до м’яких піків. Для морозива дуже важливо не перезбити вершки – консистенція повинна залишатися ніжною і м’якою.
3. Додаю згущене молоко і збиваю на невеликій швидкості до однорідної повітряної маси. Кількість згущеного молока можна коригувати на свій смак: якщо ви не любите надто солодкого, то можна покласти трохи менше. Більше класти не раджу, так як морозиво виходить дуже солодким.
4. Маса для морозива готова. За бажанням, в неї можна додати подрібнені горіхи, тертий шоколад, родзинки або фрукти.
5. Перекладаємо масу в харчовій контейнер або формочки для морозива і відправляємо в морозилку на 3-4 години, а краще на ніч, щоб воно застигло.
Домашнє морозиво готове! Воно дуже ніжне, смачне, а головне – натуральне! За бажанням, можна зверху полити будь-яким соусом або джемом. Смачного.