Цей торт дуже популярний серед ласунів. Його просто і швидко готувати. А результат сподобається всім без винятку. Тортик може стати відмінним приводом, щоб зібрати сім’ю і друзів на чаювання.
Потрібні такі продукти:
- 200 г печива;
- 90 г апельсинового желе;
- 90 г вишневого желе;
- 90 г полуничного желе;
- 90 г лимонного желе;
- 90 г желе зі смаком ківі;
- 200 мл молока;
- 400 г йогурту;
- 200 г вершків жирністю 30%;
- 200 г цукрової пудри;
- 4 ст. л. желатину.
Покроковий процес приготування торта
Ви можете вибрати желе з іншими смаками, головне їх не повинно бути менше п’яти штук.
Кожне желе необхідно розчинити в півтора склянці води. Робимо це в окремих тарілках.
Після того, як желе застигне, нарізаємо його на великі кубики. Перекладаємо все в один глибокий посуд.
Беремо форму розміром 23 на 33 см або приблизно такою і викладаємо дно печивом.
Желатин заливаємо половиною склянки охолодженого молока. Залишаємо приблизно на 10 хвилин, до набрякання.
Решту молока виливаємо в каструльку з грубим дном, всипаємо в неї цукор і кип’ятимо. Після з’єднуємо з желатиновою сумішшю і мішаємо, поки вона не розчиниться. Даємо суміші охолонути.
У желатинову масу потроху вливаємо йогурт і мішаємо при цьому віночком.
Вершки збиваємо і вливаємо в молочну суміш. Переливаємо все в желейні кубики. Акуратно мішаємо і виливаємо в форму. Розрівнюємо масу за допомогою лопатки.
Відразу викладаємо на молочно-желейну масу печиво. Зверху поміщаємо дошку для розбирання, щоб печиво краще прилипло.
Розміщуємо тортик мінімум на дві години в холодильник.