Обожнюєте ви пончики? Але намагаєтеся рідко готувати, тому, що це шкідливо і дуже калорійно? Цей рецепт спеціально для вас! Пончики виходять пишними, нереально повітряними і просто тануть у роті.
На 12 пончиків вам знадобиться:
- сир (краще використовувати домашній) – 250 г;
- борошно – 220 г;
- яйце – 1 шт;
- олія – 1 ст. л .;
- сметана 1 ст. л .;
- ванільний цукор, розпушувач по 1 ч. л .;
- сіль на кінчику ножа;
- цукрова пудра, повидло за бажанням.
Приготування:
Змішуємо яйце, сіль, цукор і ванільний цукор. Додамо сметану і сир і добре перемішуємо вінчиком до однорідності. Потім додаємо дві столові ложки борошна від загальної маси за рецептом, розпушувач і ще раз переміщаємо.
Далі частинами вводимо решту борошна, тісто повинно вийти гладке, м’яке і не липнути до рук.
Розкачуємо в джгутик і поділяємо на 12 рівних частин.
З кожного шматочка формуємо кульки. Потім в центрі заготовки вирізаємо отвір. Це можна зробити за допомогою кондитерської насадки.
Деко застилає пергаментним папером і викладаємо наші пончики, змащуємо теплим молоком. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 25-30 хвилин.
Готові пончики можна посипати цукровою пудрою. За бажанням можна наповнити повидлом або згущеним молоком. Але і без всього цього вони дуже смачні.
Приємного чаювання!