Той, хто не любить домашню ковбасу, ніколи не їв по-справжньому смачний, правильно приготований продукт. Адже домашня їжа набагато духмяний і смачний, тому що приготовлена з натуральних свіжих продуктів.
Така домашня ковбаса готується за 2 години. Поєднання ароматних спецій та ніжного курячого м’яса робить свою справу. Може виявитися, що в цей же день ковбасу з’їдять відразу ж після приготування, так що бери рецепт на замітку. Знадобиться два кілограми свіжого курячого м’яса і жменька ароматних спецій. Повір, вже через півгодини на кухні пролунає чарівний запах прянощів, і сімейство прибіжить дізнатися, що ж такого смачного готується на кухні.
СКЛАДОВІ
1 кг курячого філе
800 г курячих стегон
150 г вершків
1 ч. Л. солі
1 50 г бекону
0,5 ч. Л. коріандру
щіпка цукру
1,5 ч. Л. паприки
0,5 ч. Л. чорного меленого перцю
0,3 ч. Л. мускатного горіха
0,5 ч. Л. сушеного часнику
1,5 м кишок
щіпка перцю чилі
1 ч. Л. рослинної олії
Приготування
Помий м’ясо, обсуши паперовим рушником і зріж шкірку.
Як відкинути м’ясо від кісток. Поріж курку на великі шматочки і пропусти через м’ясорубку.
Поріж бекон, потім пропусти його через м’ясорубку і додай в курячий фарш.
Додай в курячий фарш спеції і вершки або молоко. Ретельно перемішати суміш до однорідності.
Промий під проточною водою утроби і вичави. Одягни на насадку для формування ковбаси і начини фаршем.
Зверни ковбасу і перев’яжи мотузкою хрестоподібно.
Обсмаж ковбасу на рослинному маслі до рум’яної скоринки з обох сторін.
Випікати курячу ковбасу в розігрітій до 120 градусів духовці 1 годину. Чи не включай режим конвекції, щоб не пересушити ковбасу.
Курячу ковбасу люблять діти. У ній немає жиру і огидних шматочків сала. Відмінний варіант живильного вечері для всієї родини. Сподіваюся, що рецепт тобі сподобався, і ти Обязателно спробуєш приготувати домашню ковбаску для своїх рідних.