Це тістечко одне з моїх улюблених з дитинства. Я пам’ятаю, як я з нетерпінням чекала і крутилася навколо мами, поки вона готувала шоколадну ковбаску, а потім я знаходила ще сили дочекатися її охолодження в холодильнику. Справжнє випробування.
Зараз мої діти також крутяться навколо мене, коли я готую ці ласощі. Дуже просто готується, досить бюджетно і яка ж смакота виходить. Дуже рекомендую так приготувати.
Необхідні продукти:
- 250 г цукрового печива
- 190 г згущеного молока
- 90 г вершкового масла (розм’якшеного, але не топленого!)
- 15 г какао
Покроковий процес приготування:
1. Печиво наламати на невеликі шматочки.
2. Додати масло, ретельно перемішати.
3. Додати какао, перемішати.
4. Додати згущене молоко, добре перемішати.
5. З отриманого тіста сформувати ковбаски.
6. Загорнути готові ковбаски в харчову плівку або целофановий пакет і відправити в морозилку мінімум на 3-4 години, а в ідеалі на 5-6 годин, для застигання.
7. Тістечко готове. Нарізаємо його, як ковбаску, заварюємо чай або каву і насолоджуємося смаком.
Зберігати його потрібно в холодильнику.