Одного разу у себе вдома я випадково знайшла стару газетну вирізку з кулінарним рецептом. У ній розповідалося про готування торта з яблуками і лимонним желе. Мені захотілося зробити ці ласощі своїми руками. Коли я спробувала випічку, то ні разу не пошкодувала про витрачений час. Торт виявився дуже смачним і ароматним. У статті я поділюся його рецептом.
Інгредієнти
Для приготування бісквітного тіста вам знадобляться наступні продукти:
- борошно і цукор — по 5 столових ложок;
- яйця — 5 штук;
- розпушувач — чайна ложка.
Для створення яблучної маси підготуйте наступні інгредієнти:
- яблука кислих сортів — 2 кг;
- вода — три чверті склянки;
- лимонне желе — 2 пакетика.
Щоб приготувати крем, вам будуть потрібні:
- густі вершки — 1,5 склянки;
- окріп — стакан;
- прозоре желе для торта — пакетик.
Для оформлення вироби вам знадобиться:
- здобне печиво — близько 100 г;
- молочний темний шоколад — плитка;
- вершкове масло — столова ложка;
- молоко — пара столових ложок.
Підготуйте міксер, формочку 25 х 36 см і пергаментний папір.
Готуємо тісто
Розбийте яйця. Покладіть білки і жовтки в різні миски. Киньте білки в чашу міксера. Збийте їх до пінистої консистенції. Поступово додавайте цукор і жовтки. Після кожного додавання збивайте масу.
Пропустить борошно з розпушувачем через сито. Насипте суху суміш в окремий посуд і влийте яєчна—цукрову масу. Замісити тісто ложкою або лопаткою. Викладіть його в формочку з пергаментним папером.
Випікаємо
Розжарити духовку до + 170 °. Випікайте основу для пирога близько 20-25 хвилин. Охолодить бісквіт.
Готуємо і додаємо яблучну масу
Яблука очистіть від шкірки, видаліть насіння і порубати дрібними шматочками. Покладіть їх в каструлю і проваріть до повного розм’якшення. Додайте воду і дочекайтеся закипання рідини.
Зніміть каструлю з вогню. Киньте в неї вміст пакетиків з лимонним желе і перемішайте з яблуками. Залиште масу на 5-10 хвилин, щоб вона загусла.
Візьміть формочку з охолодженим бісквітом.
Нанесіть на поверхню випічки яблучну масу і дайте їй охолонути.
Робимо крем
Киньте пакетик прозорого желе в окріп. Перемішайте масу. Збийте жирні вершки до твердих піків. Поступово вливайте в вершкову масу прозоре желе, постійно помішуючи. Нанесіть крем поверх яблучно—лимонної маси і рівномірно розподіліть його по поверхні пирога.
Додаємо печиво і шоколад
Викладіть поверх вершкового крему шар здобного печива. Розламайте шоколадну плитку на частини. Розтопіть шматочки на водяній бані разом з молоком і вершковим маслом. Покрийте печиво шаром розтопленого шоколаду. Дайте шоколадній масі деякий час охолонути при кімнатній температурі. Потім відправите торт в холодильник на кілька годин. Подавайте десерт на стіл з чашкою чаю.