Чай – це, мабуть, один з найпопулярніших напоїв у всьому світі. Багато хто любить поєднувати його з лимоном, м’ятою, цукром або медом. Однак, як стверджують фахівці, деякі поєднання продуктів з чаєм, незважаючи на смак, позбавлені корисних речовин, а інші і того гірше – можуть завдати шкоди здоров’ю.
Так, за словами експертів, усіма улюблений чай з лимоном корисний тільки в разі, якщо додавати лимон в остиглий чай, так як вітамін С руйнується при високих температурах.
Таким чином якщо ми чай з лимоном заллємо окропом, то не отримаємо нічого крім приємного смаку.
А ось такий тандем, як чай з цукром, може завдати шкоди вашому організму. Деякі вчені стверджують, що у людини розвивається онкологія в разі вживання чаю і цукру.
Також дослідникам вдалося довести, що цукор несприятливо впливає на метаболізм, сповільнюючи його, і провокує відкладення в районі живота і таза дуже небезпечного для здоров’я вісцерального жиру.
За рекомендаціями фахівців, чай варто пити без цукру або обмежити його кількість.
Молоко в чаї також зайве. Як запевняють лікарі, молоко знижує кількість природних антиоксидантів, які є в чаї.
Найнебезпечніше для здоров’я поєднання – чай з медом. Натуральний бджолиний мед при сорока градусах втрачає свої корисні властивості. А ось при температурі 60 градусів взагалі перетворюється на канцероген, що викликає рак – оксиметилфурфурол.
Даний канцероген діє не моментально, а накопичується в печінці поступово.
Якщо ви любите чай з медом, то варто почекати, коли напій охолоне хоча б до 30 градусів і краще їсти мед вприкуску. Чи не більше двох ложок.