Заварний медовий тортик. Крихкий, м’який, ніжний. Сімейний рецепт вдалої випічки
Торт “медовик” – це класичний десерт, який готували і будуть готувати наші мами і бабусі на святкові сімейні події. Також цей торт є популярним у багатьох кондитерських кав`ярнях. Пропонуємо додати в закладки цей рецепт та приготувати його своїм ріднім та близьким при святковій нагоді, або просто під гарний настрій.
Інгредієнти для Медовика та сметанного крему
Для коржів:
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 200 г
- Мед – 2 ст. л.
- Сода – 1 ч. Л.
- Масло вершкове – 100 г
- Борошно – 400-500 г
- Сметана – 600 г
- Цукор – 200 г
- Ванільний цукор – 1 ч. Л.
- Чорнослив – 150 г
- Банан – 1-2 шт.
Як приготувати торт “Медовик”
- Приготуємо тісто на водяній бані (для цього ставимо на вогонь каструлю з невеликою кількістю води і даємо закипіти, поверх каструлі потрібно буде поставити миску більшого діаметра).
- У мисці змішуємо яйця, цукор і мед. Додаємо соду і перемішуємо.
- Ставимо суміш на водяну баню і прогріваємо, помішуючи, щоб яйця не згорнулися, протягом 7-10 хвилин. Додаємо вершкове масло і перемішуємо до повного розчинення масла.
- Знімаємо суміш з вогню і додаємо половину вказаної кількості борошна. Ми залишаємо тісто остигати. Коли тісто охолоне, додаємо частинами борошно, що залишилося. Замішуємо тісто і ділимо на 8 частин.
- Розігріваємо духовку до 200 ° C. На пергаментному папері тонко розгортаємо кожну кульку тіста і вирiзаємо коло, приклавши тарілку (діаметр тарілки – 21 см).
- Обрiзки не прибираємо, їх будемо випікати разом з коржами і потім використовувати для прикраси торта. Часто накoлюємо тісто виделкою, щоб воно не здулося при випіканні.
- Випікаємо корж протягом 4 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці. Коржі випікаються дуже швидко, тому за ними потрібно стежити. Поки один корж випікається, розгортаємо наступний. Так випікаємо всі 8 коржів. Складаємо на рівну поверхню.
- Готуємо сметанний крем. Холодну сметану збuваємо, поступово додаючи цукор і ванілін. Для кращого результату краще взяти сметану більшої жирності.
- Чорнослив дрібно нарiзаємо. Банан можна також дрібно нарiзати або натерти на крупній тертці.
- Збираємо торт. Кожен корж рясно змащуємо кремом, посипаємо чорносливом і бананом. Так збираємо весь торт, зверху змащуємо сметанним кремом.
- Обрiзки від коржів подрiбнюємо в блендері. Якщо блендера немає, можна подрібнити їх за допомогою качалки.
- Посипаємо крихтами верх торта і прикрашаємо боки. Декоруємо торт за смаком. Прибираємо тортик для просочення в холодильник на пару годин.
Загрузка...