Смачна запіканка з цвітної капусти: смачно і корисно!

0

Готувати цвітну капусту дуже легко. Вам потрібно видалити грубе листя, обрізати низ качана і розділити на суцвіття. Зазвичай цвітну капусту відварюють у підсоленій воді, але краще зварити до напівготовності і запекти, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • Качан цвітної капусти — 1 шт. (близько 700 г)
  • Вода — 1,5 л
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Сир — 75 г
  • Печериці — 200 г
  • Рослинна олія — 2 ст. ложки
  • Панірувальні сухарі — 2 ст. ложки
  • Молоко — 1,5 склянки
  • Борошно — 30 г
  • Вершкове масло — 50 г
  • Гірчиця — 0,5 ч. ложки
  • Мелений чорний перець
  • Мускатний горіх
  • Сіль
  • Зелень

Спосіб приготування:

  1. Цвітну капусту розібрати на великі суцвіття. Закип’ятити воду разом з сіллю, додати капусту і варити з моменту закипання 4 хвилини. Перекласти шумівкою на тарілку.
  2. Шматочок твердого сиру натерти на крупній тертці.
  3. Свіжі гриби промити, обсушити і нарізати великими тонкими слайсами.
  4. На сковороду налити столову ложку рослинної олії, додати гриби і обсмажити до готовності.
  5. Посолити і поперчити.
  6. Перекласти обсмажені гриби на дно форми для запікання, зверху викласти суцвіття цвітної капусти.
  7. Приготувати сирний соус: на сковороду покласти шматочок вершкового масла і почекати, поки воно розтане. Додати борошно, швидко розмішати. Відразу влити молоко і ретельно перемішати, щоб не було грудочок. Як тільки маса стане однорідною, додати тертий сир.
  8. Розмішати, включити мінімальний вогонь. Додати всі приправи, ретельно перемішати і зняти соус з плити.
  9. Отриманим соусом залити гриби і цвітну капусту. Зверху все посипати панірувальними сухарями і тертим сиром.
  10. Відправити форму з капустою в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 20-30 хвилин. Запіканка повинна підрум’янитися.
Загрузка...