Торт «Сметанник» є улюбленим десертом багатьох родин. Готується він дуже швидко за допомогою пательні. Такий торт виходить ніжний, легкий та неймовірно смачний.
Інгредієнти:
Тісто:
- Пшеничне борошно 550 гр.;
- Сметана 25% 300 гр.;
- Цукор пісок 300 гр.;
- Розпушувач для тіста 1,5 ч. л.;
- Какао-порошок 1 ст. л.
Крем:
- Сметана 600 гр.;
- Цукор пісок 180 гр.
Спосіб приготування:
- Збийте за допомогою міксера сметану у пишну піну, додайте цукор та продовжуйте збивати, аж поки цукор не розчиниться.
- Розділіть суміш на дві однакові порції. В одну з яких покладіть какао та добре перемішайте.
- Просійте борошно, змішайте з розпушувачем, розділивши порівну всипте у кожну суміш та замісіть тісто.
- З тіста зробіть довгу „ковбасу”, розріжте кожну на 6 рівних частин, розкатайте їх на 12 пластин округлої форми, приблизно по розміру пательні та обріжте надлишки ножем.
- Розігрійте пательню, діаметр якої повинен бути не менше 22 см та обсмажте без олії коржі з обох боків по 2-3 хв. до золотистого кольору.
- З тіста, що обрізали зробіть пласт та також обсмажте його.
- Збийте крем зі сметани та цукру міксером до пишної маси.
- При збиранні торта дотримуйтесь такої послідовності: темний корж-крем-світлий корж. Верх торта та боки змастіть кремом.
- Зробіть крихти з останнього коржа та прикрасьте ними торт, можна додати до них подрібнені горіхи.
- Перенесіть торт до холодильника на просочування.
Смачного!
Загрузка...