Смачнезний лимонний крем на раз, два, три! До тортиків еклерів, або просто як апетитну намазку на хліб чи підливку до млинців і сирників
Цей крем можна використовувати і як начинку до тортів, начиняти еклери вмочати в нього свіжий круасан і навіть просто наминати ложкою. Як здорово, з ранку заварити чорний чай
з лимоном, напекти рум’яних млинців, щедро змастивши їх лимонним кремом і
насолоджуватися життям!
Інгредієнти:
- 2 лимона,
- 2 яйця,
- 40 г вершкового масла,
- 100 г цукру, і при бажанні трошки ванілі.
Приготування:
- Очищаємо лимони від шкiрки (частину цедри можна потерти на дрібній тертці і додати в крем для запаху), сік з лимонів вичaвлюємо, змішуємо з цукром до повного розчинення останнього.
- Пробуємо. Бракує цукру – додаємо.
- Яйця зδиваємо окремо (краще вручну, не міксером), проціджуємо через сито, додаємо лимонний сік з цукром.
- Знову ретельно перемішуємо. Якщо ви не любите цедру або просто хочете абсолютної
однорідності крему, то дайте крему постояти хвилин 20, а потім процідіть його – тоді непотрібну цедру можна буде виκинути, а ваш крем буде найніжнішим. - Переливаємо смакоту в каструлю, додаємо масло і варимо до загустіння, не забуваючи
помішувати. - Розливаємо в баночки і насолоджуємося!
Загрузка...