Він виходить ніжний і соковитий. Абрикоси надають йому легку кислинку, що робить пиріг не дуже солодким. Пиріг сподобається і дорослим, і дітям, і відмінно підійде для сімейного чаювання.
Інгредієнти:
- 200 грамів борошна
- 150 грамів цукру
- 100 грамів вершкового масла
- 2 курячих яйця
- 1 чайна ложка розпушувача
- 8-12 абрикосів
- щіпка солі
Приготування:
- Форму для випічки застеляємо пергаментним папером, боки змащуємо вершковим маслом.
- У абрикос видаляємо кісточку і розрізаємо на 4 частини.
- У миску кладемо розм’якшене вершкове масло і цукор, перетираємо лопаткою. По одному вводимо яйця і збиваємо все до пишної однорідної консистенції. Потім додаємо сіль, розпушувач і борошно. Все перемішуємо до однорідної маси.
- Перекладаємо тісто в форму і лопаткою розрівнюємо. Зверху розкладаємо абрикоси зрізом вгору і присипаємо цукром.
- Готовий пиріг відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 40-45 хвилин. Через відведений час дістаємо пиріг, остуджуємо хвилин 10-15, а потім виймаємо з форми, перекладаємо на блюдо і подаємо до столу.
Смачного!
Загрузка...