Доброго часу доби. Я вже досить давно хотіла поділитися цікавим варіантом приготування плову з курячих ніжок. Сам рецепт вкрай простий, а смак виходить просто дивовижним. Рис буде дуже приємно пахнути, а так само розсипатися, що дуже важливо. Що відносно самого приготування, то практично весь час, плов буде тушкуватися в духовці, тому вам необхідно лише скласти потрібні інгредієнти.
Ось власне і сам рецепт.
Для початку ми приготуємо моркву і цибулю. Необхідно взяти по дві досить великі цибулини і морквини. Цибулю необхідно різати досить крупно. Морквину можна натерти на тертці.
Цибулю укладаємо на сковороду з олію. Сковороду необхідно взяти досить містку. Через декілька хвилин, сюди ж відправляємо і моркву. Моркву необхідно готувати до напівготовності. Сіль додавайте на свій смак. Ось і закінчилася найвідповідальніша частина приготування, далі залишиться зробити декілька дрібниць.
Після цього необхідно взяти курячі ніжки, відправити їх в чашку і просто гарненько підсолити. Солі буде досить близько чайної ложки.
Ну і нарешті, основний секрет, який дозволить отримати неймовірно яскравий і насичений колір – це, звичайно ж, приправа. Приправу для плову додаємо, на свій розсуд, у мене вийшло близько столової ложки. Приправу необхідно ретельно втирати в саму курку, робіть всю цю роботу в рукавичках, оскільки куркума, яка є в приправі, може дуже серйозно забарвити шкіру.
Далі готуємо рис і промиваємо його кілька разів.
Необхідно взяти скляну форму для запікання і відправити туди зажарку. Далі йде шар нашого підготовленого рису. В посуд де обсмажувалися овочі, додати 4 склянки води. Так само потрібно додати чайну ложечку солі, все це перемішати і розчавити в рис декілька зубчиків часнику.
Поверх усього цього, потрібно покласти ніжки. Потроху влити бульйон. Форму найкраще накрити звичайної фольгою.
Випікатися наша страва буде протягом години при температурі 200 градусів.
Після закінчення однієї години, ми дістаємо страву і розкладаємо порційно, кожній людині. Виходить дуже смачно, недорого і незвично. Смачного всім.