Сьогодні ми розповімо, як приготувати сирні кульки з паніровкою. Швидкий рецепт для швидкої страви. Вони відмінно підійдуть як закуска до сніданку з чаєм або в якості цікавого частування для гостей, інформує Ukr.Media.
Як і більшість швидких закусок, сирні кульки не дуже підійдуть любителям здорової їжі. Зате смак сиру, підсмаженого у фритюрі, сподобається всім іншим.
Інгредієнти
- 2 яєчних білки
- 200 г твердого сиру
- 20-30 г пшеничного борошна
- 10 г кукурудзяного борошна
- соняшникова олія
Приготування
- Збий холодні білки до утворення піни. Потри сир і разом з борошном додай до білків.
- Перемішай масу. Повинно вийти щось на зразок липкого тіста.
- Сформуй з сирного тіста кульки.
- Обваляй кульки в кукурудзяній муці. Так вони не будуть липнути.
- Розігрій олію і акуратно, щоб не обпектися, поклади в неї обкачані в борошно кульки. Готуй до отримання золотистої скоринки.
- Розмісти готові кульки на паперовому рушнику, щоб позбавити їх від зайвої вологи.
Використовуй цей рецепт, як основу для своєї кулінарної творчості. Готувати сирні кульки покроково ти вже вмієш, але немає межі досконалості! Можна зробити до них цікаву начинку типу оливок або горіхів. Можна експериментувати з сирною масою. Або взагалі готувати не в олії, а в духовці! Як бачиш, кулінарія — це весело. А на додачу ще й смачно.