Інгредієнти:
Тісто:
Какао – 1 ст.л.;
Масло вершкове – 120 г;
Борошно пшеничне – 1,3 склянки;
Розпушувач – 1 ч.л.;
Цукор – 2 ст.л.;
Сметана – 2 ст.л.
Начинка:
Згущене молоко (варене) – 150 г;
Крохмаль – 2 ст.л.;
Сир – 350 г;
Чорнослив – 150 г;
Яйця – 2 шт.
Як готується карамельний сирник:
Вершкове масло розтопіть разом з какао.
В окремій ємності перемішайте просіяне борошно з розпушувачем, додайте сметану і засипте цукром. Ретельно вимішуйте. Потім додайте шоколадну масу і гарненько замісіть тісто.
Форму для випікання застеліть пергаментним папером. З тіста зробіть дно і бортики.
Тепер займемося начинкою. Перемішайте сир з яйцями, додайте крохмаль. Отриману масу кидайте в блендер і гарненько подрібніть. Чорнослив залийте окропом на 5 хвилин.
Потім дістаньте чорнослив з води, просушіть.
Залийте половину начинки. Викладіть ложкою згущонку та чорнослив. Залийте начинкою, що залишилася.
Тепер відправляємо сирник в духовку на 45 хвилин при 180 градусах. Перед подачею десерт повинен повністю охолонути!
Полийте зверху шоколадом та прикрасьте чорносливом!