Салат з хрустких шматочків огірків, солодкої цибулі, пікантного гостренького часнику, замариновані в невеликій кількості оцту і зовсім без теплової обробки.
Консервантом в цьому рецепті буде часник і оцет. Завдяки цьому, смак овочів зберігається натуральним, і взимку салат буде пахнути майже як зі свіжих огірків.
Пропорції солі і цукру роблять його солодкуватим. І дуже великий плюс цієї закуски в тому, що робиться все максимально просто і дуже швидко.
На весь процес разом з підготовкою у вас піде не більше сорока хвилин. І ще 12 годин, які огірки повинні просто просочуватися.
Складові:
– 3 кг. огірків
– ¼ кг. цибулі
– 1 ст. цукрового піску
– 100 м крупної солі
– 150 мл. оцту
– 200-250 г. часнику
Приготування:
Для приготування сирого салату підбираємо огірки міцні, невеликі. З перестиглих великих овочів закачування вийде не таке хрустке. Нарізаємо їх кружечками, товщиною не більше сантиметра. Можна навіть порубати їх в два рази менше.
Відправляємо їх в зручний таз або каструлю. Головне, щоб вам було зручно в цьому посуді перемішувати компоненти.
Очищені головки цибулі ріжемо тонкими півкільцями або соломкою. Зубчики часнику відокремлюємо від лушпиння і подрібнюємо до консистенції фаршу. Це можна зробити, пропустивши їх через прес або дрібно-дрібно порубати ножем.
Посипаємо цукром і сіллю. Вливаємо дев’ятивідсотковий оцет. Втім, можна використовувати і шестивідсотковий.
Ретельно перемішуємо, можна перемішувати руками.
Тепер потрібно дати салату з огірочків просочитися всіма соками і ароматами, для чого залишаємо його в прохолодному місці, прибираючи подалі від плити. Можна винести на балкон, якщо туди не потрапляють сонячні промені. Тому зручно робити заготовку на ніч, щоб вранці просто розфасувати салат по банках.
Декілька раз в процесі салат потрібно перемішати.
Тару для консервації заздалегідь готуємо. Її потрібно не тільки вимити, але й простерилізувати. Для цього можна поставити в мікрохвильовку з невеликою кількістю води на денці на 3-4 хвилин. Або зробити те ж саме в добре розігрітій духовці.
У сухі гарячі банки розкладаємо салат і відразу закочуємо їх. Стерилізувати нічого не потрібно. Тепер ви знаєте, як можна приготувати на зиму сирий салат з огірків.
Поради: часник краще зважувати після того, як його очистили. Бо якщо покладете меншу кількість цього інгредієнта, то консервація може забродити.
Смачного!