Це один з простих салатів з м’яса і перцю, готувати його просто і швидко, зате виходить настільки смачно, що він зникає одним з перших зі столу. Тому я завжди готую багато, щоб усім вистачило.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- свинина – 500 г;
- цибуля, солодкий червоний перець – по 1 шт;
- лимон – 2 часточки;
- оцет – 1-2 ст.л;
- сіль, перець, зелень.
Процес приготування салату
Лимон дуже добре промиваємо під водою, можна навіть з щіточкою. Ріжемо 2 часточки і їх нарізаємо шматочками разом з шкіркою.
Цибулю ріжемо тонкими півкільцями, змішуємо з лимонними шматочками, оцтом, перемішуємо і залишаємо маринуватися.
Свинину ви можете відварити зі спеціями і сіллю або запекти її. Тут як вам більше подобається, я запікаю, тоді м’ясо має дуже яскравий і насичений смак.
Охолоджуємо м’ясо і ріжемо шматочками.
Солодкий перець також ріжемо невеликими кубиками.
Змішуємо всі продукти, додаємо дрібно різану зелень, солимо і перчимо до смаку.
Накриваємо салат і відправляємо охолодитися і настоятися на 1 годину в холодильник.
Можна сказати, що це і не салат, а холодна м’ясна закуска, яка прекрасно гармонує з іншими стравами.